Scootmobiel-training senioren Goeree-Overflakkee

Foto: Pixabay; Sabinevanerp

vindt plaatsDe gemeente Goeree-Overflakkee nodigt inwoners van 65 jaar en ouder die een scootmobiel (gaan) gebruiken uit voor een gratis rijvaardigheidstraining.

De training wordt dit jaar tweemaal gegeven, op donderdag 18 juli in Goedereede en op donderdag 12 september in Dirksland. Belangstellenden kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar [email protected] of via telefoonnummer 0184 68 53 17.

Het verkeer wordt steeds drukker. Verkeersregels worden soms aangepast en er komen steeds meer voertuigen op de weg. Bovendien maken steeds meer mensen gebruik van een scootmobiel. Voor gebruikers van deze voertuigen is het soms lastig om op een adequate manier deel te nemen aan het verkeer. Om de verkeerskennis en de rijvaardigheid op te frissen, organiseert de gemeente samen met de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV GO) en Veilig Verkeer Nederland (VVN) een gratis scootmobiel-training.

Scootmobiel-training

De training bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Nieuwe verkeersregels en actuele verkeersonderwerpen komen aan bod. Dit is erg belangrijk, omdat de gebruiker van een scootmobiel op de rijbaan én op het trottoir mag rijden. Verder is er een vaardigheidstest en wordt er een praktijkroute gereden.

Goedereede en Dirksland

De training op donderdag 18 juli vindt plaats in verenigingsgebouw Oostdam aan de Jongkoenstraat 1 in Goedereede. Op donderdag 12 september is de training te vinden in Verenigingsgebouw De Schakel aan de Beatrixweg 31 in Dirksland. Beide trainingen starten om 10.00 uur en duren tot ongeveer 15.00 uur. Tijdens de training wordt voor koffie/thee en een lunch gezorgd. ’s Middags zal er ook een leverancier van scootmobielen aanwezig te zijn. Hij kan direct kleine problemen met het wagentje oplossen. En daarnaast kunt u ook een proefmodel uitproberen.

Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor één van de gratis trainingsdagen. Aanmelden kan tot uiterlijk twee weken van te voren. Gezien de verwachte belangstelling is het van belang dat u zich tijdig aanmeldt.

Vragen?

Neem voor meer informatie contact op met mevrouw L. de Jong (VVN) via telefoonnummer 0184 68 53 17.

Reacties