Op naar de 70e KWF-collecteweek in Stellendam

Foto: PR Stichting KWF

Van 1 t/m 7 september 2019 vindt alweer de zeventigste collecteweek van KWF Kankerbestrijding plaats. Deze grootste collecte van Nederland belooft in dit jubileumjaar zeer indrukwekkend te worden.

Het collecteteam van KWF in Stellendam zoekt daarom dringend organisatoren die er ook in Stellendam een succes van maken.

Alleen al in Stellendam krijgen elk jaar 22 mensen de diagnose kanker. Daarom organiseert KWF al 70 jaar de collecteweek. Dit begon in 1949 als een spontane actie, maar kreeg het jaar erop een officiële landelijke organisatie. In de eerste week van september komen er in Stellendam 15 vrijwilligers in actie en wordt er huis-aan-huis en op straat gecollecteerd voor de bestrijding van kanker. In 2018 haalde het collecteteam in Stellendam €1.100,- op. Dit jaar zijn één of meerdere nieuwe coördinatoren nodig om de KWF-collecte te organiseren.

Stellendam in actie voor KWF
KWF is enorm trots op alle vrijwilligers in het land. “Als vrijwilliger ben je als het ware een ambassadeur van KWF Kankerbestrijding en zorg je ervoor dat mensen weten waarom onderzoek nog steeds zo belangrijk is,” vertelt Anouk de Leeuw, relatiemanager bij KWF. “Dit jaar is het 70-jarig jubileum en daarom zou het heel jammer zijn als er niet gecollecteerd kan worden in Stellendam. In een paar uurtjes kun je als vrijwilliger voor KWF-collecteteam Stellendam direct, in je eigen gemeente, een bijdrage leveren aan de kankerbestrijding. ”

Sinds de oprichting van KWF in 1949 is de 5-jaarsoverleving van patiënten van 25% gestegen naar 64%. “Dat is natuurlijk geweldig,” zegt De Leeuw. “Maar we zijn er nog niet. Elk jaar overlijden er nog steeds 45.000 mensen aan kanker.”

Help mee!
Wil jij als coördinator bijdragen aan het KWF-collecteteam van Stellendam? Dan krijg je volop ondersteuning vanuit het hoofdkantoor. Neem voor meer informatie of om je aan te melden contact op met Anouk de Leeuw via tel. 06 22 51 00 74 of [email protected].

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden