Hersenletsel On Tour finisht in Nieuw Rijsenburgh

Foto: PR CuraMare

Zaterdagmiddag 11 mei finishte Hersenletsel On Tour in Nieuw Rijsenburgh. Een groep van ongeveer 25 fietsers, waarvan een deel met aangepaste lig- en duofietsen, werd met luid applaus van bewoners, bezoek en medewerkers verwelkomd.

Ze kwamen vanuit Goes. “Een mooie rit. Alleen de Zeelandbrug leek met de wind van zaterdag wel 10 km in plaats van 5,” liet één van de deelnemers bij de finish weten. De enthousiaste groep fietst een zesdaagse rit van Breda via Bergen op Zoom, Goes, Sommelsdijk, Capelle aan den IJssel en Dordrecht weer naar Breda.

Ze werden welkom geheten op het mooie eiland, muzikaal omlijst met draaiorgelmuziek van de Kleine Victoria. Wethouder Bruggeman verwelkomde hen namens de gemeente. Hij testte hun topografische kennis met de vraag bij welke provincie Goeree-Overflakkee behoort. De fietsers kregen een goodiebag namens de gemeente en CuraMare mee. Het diner genoten de fietsers in het restaurant van Nieuw Rijsenburgh. Ze overnachtten in Sportcomplex De Staver om van daaruit de volgende dag hun tocht voort te zetten naar Capelle aan den IJssel.

Om aandacht te vragen voor Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) fietst Hersenletsel on Tour ieder jaar zes dagen door verschillende provincies in Nederland. De fietsers weten als geen ander wat hersenletsel is.

“Zeven jaar geleden kreeg ik een herseninfarct,” zegt een fanatieke deelnemer. “Je wereld stort letterlijk in. Zeker toen artsen en behandelaars zeiden dat ik nooit meer zou kunnen fietsen, autorijden en lopen alleen nog met behulp van een spalklaars.” Trots laat hij zijn schoenen zien. “Kijk eens? En ik rijd weer auto, zwem en fiets.” Eén van de vele bewijzen van wilskracht en dat er ook een leven ná een herseninfarct is!

CuraMare Behandeling krijgt bij voldoende opbrengst van de fietstocht een loopfiets aangeboden om mensen met NAH weer in beweging te krijgen. Met een demomodel werden al diverse ritjes in de hal gemaakt. Zowel de fietsers als de bewoners kijken terug op een geslaagde middag!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0