Presentatie Solaes biertje fietst geld bij elkaar

Foto: Sam Fish

Wat begon als een ludieke manier om het nieuw Solaes-biertje te presenteren liep uit op een prachtig bedrag voor de stichting Vrienden van Carmen, inclusief fietstocht en gezellig terras in Sommelsdijk.

Door Sam Fish

De kaai van Sommelsdijk, het is een plek waar normaal gesproken niks te doen is, maar op zaterdag 20 april was het er een drukte van jewelste. Een barbecue met worstjes en hamburgers, Flakkeese koffie van de Brandstof-broers en natuurlijk een bar van Solaes. Zij brachten deze dag dan ook een nieuw biertje uit. ‘Klein Verzet’, een blond bier dat de Solaes-brouwers opdragen aan hun overleden vriend Kees van der Weide. “Hij dronk graag een blond biertje en hij was fanatiek wielrenner, daarnaast is april zijn geboortemaand. Dat alles bij elkaar opgeteld was een goede combinatie,” vertelt Jan Willem Kramer van Solaes. “Het idee voor de lancering was om met tien wielrenners het eiland over te gaan om wat symbolische biertjes langs te brengen bij de verkopers van Solaes. Maar er kwamen zo enorm veel reacties op onze oproep dat we er maar gewoon een heel evenement van hebben gemaakt.”

Vrienden van Carmen
Uiteindelijk vonden bijna 120 wielrenners na een rondje van 80 kilometer de finish aan de haven van Sommelsdijk. “Tijdens een bespreking vooraf leek het ons een goed idee om er een goed doel aan te hangen,” vertelt Peter Vroegindeweij, vrijwilliger voor de stichting Vrienden van Carmen. “Er kwamen meerdere goede doelen ter tafel, maar iedereen was het unaniem eens om te gaan fietsen voor de Vrienden van Carmen. De rest van het evenement werd bekostigd door sponsoren.”

De stichting is vernoemd naar Carmen Kievit die in 2015 overleed na de strijd tegen een hersentumor. Het volledige inschrijfgeld van € 12,50 per fietser werd uiteindelijk overhandigd aan de ouders van Carmen. Zij mochten onder toeziend oog van twaalf fietsende vrienden, vijf handbikers en honderd enthousiaste wielrenners een prachtige cheque van 1350 euro in ontvangst nemen.

Wielerronde voor Vrienden van Carmen
Had je graag mee willen fietsen voor dit goede doel maar kon je er helaas niet bij zijn? Wees niet getreurd. Op zaterdag 18 mei is er nog een wielertocht om geld op te halen voor de Vrienden van Carmen. Meer informatie daarover is te vinden op de website www.vriendenvancarmen.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden