Consulenten Zorg op mantelzorgcafé

Foto: Stichting ZIJN

Op donderdag 25 april is er weer een mantelzorgcafé in de Foyer van het Diekhuus.

Op deze middag komen twee zorgconsulenten van de gemeente Goeree-Overflakkee vertellen wat de WMO precies inhoudt. Tevens zullen zij zaken benoemen zoals eigen kracht, voorliggende regelgeving en algemeen gebruikelijke voorzieningen. Ook vervoer, wonen, begeleiding, dagbesteding en de eigen bijdrage komen aan de orde.

De WMO werkt met meldingsformulieren en verschillende procedures zoals onder meer het keukentafelgesprek zullen tijdens deze bijeenkomst worden uitgelegd. Uiteraard is er ook ruimte voor het stellen van vragen.

De middag start rond 13.30 uur en zal ongeveer twee uur later afgelopen zijn. De entree voor het mantelzorgcafé is geheel gratis, maar aanmelden is wenselijk. Dit kan door een e-mail te sturen naar [email protected] of bel naar 0187-48 33 66, toets 2.

Stichting ZIJN verzorgt de mantelzorgondersteuning op Goeree-Overflakkee. Voor mensen die intensief en langdurig voor een naaste zorgen organiseren zij  maandelijks het mantelzorgcafé. De volgende bijeenkomsten zijn op 23 mei en 27 juni.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden