Stichting ZIJN is op zoek naar vrijwilligers

Foto: Stichting ZIJN

Doet u graag iets voor een ander? Stichting ZIJN is op zoek naar mensen die het enthousiaste team van vrijwilligers willen versterken. Eén uurtje per week of veertien dagen kan al heel veel goeds doen.

Stichting ZIJN is een welzijnsorganisatie die o.a. het welzijnsadvies voor kwetsbare mensen en mantelzorgers op Goeree Overflakkee verzorgt. Stichting ZIJN is regelmatig op zoek naar vrijwilligers die mantelzorgers of eenzame ouderen willen ondersteunen. U kunt zich bij hen opgeven als vrijwilliger. Bij de match wordt altijd gekeken naar uw persoonlijke interesses en mogelijkheden.

Sommelsdijk
Een mevrouw met drie kleine hondjes zoekt iemand die af en toe deze chihuahua’s zou willen uitlaten. Het lukt mevrouw niet altijd meer zelf. De hondjes geven mevrouw veel plezier en ze zijn makkelijk toegankelijk. Voorkeur gaat uit naar een vrouwelijke hondenliefhebster.

Middelharnis
Een mevrouw van rond de 70 jaar zou het fijn vinden om samen met iemand anders te koken en samen te eten. Mevrouw voelt zich vaak alleen en zoekt daarom een maatje die het ook kan waarderen om samen in de keuken te staan en daarna aan tafel te gaan. En stiekem zou mevrouw best eens uit eten willen gaan. Zelf stapt ze niet zo makkelijk een gelegenheid binnen. Welke keukenprins(es) kan iets voor mevrouw betekenen?

Ouddorp
Voor een 89 jarige vrouw zoeken we iemand die de tuin voor haar kan bijhouden. Momenteel wordt de tuin verzorgd door haar dochter maar door toenemende zorgtaken komt deze dochter niet meer aan de tuin toe. Het gaat vooral om lichte werkzaamheden zoals wieden en grasmaaien. De tuin heeft ook een kleine moestuin. Wie heeft er groene vingers en kan mevrouw helpen? De dochter is bereid om mee te helpen.

Algemeen
Stichting ZIJN is op zoek naar chauffeurs voor het ophalen en afleveren van pakketten van de voedselbank bij cliënten thuis in de diverse kernen. Omdat de voedselbank Goeree-Overflakkee alleen bereikbaar is met de auto, is het voor veel mensen niet mogelijk om dit zelf te doen. De uitgifte van de pakketten is op donderdagavond tussen 19.15 en 20.15 uur aan de Oostplaatseweg 6  in Middelharnis. De cliënt betaalt u een kilometer vergoeding van € 0,19 per km.

Wilt u wat tijd vrijmaken om een ander te helpen of wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met Annemarie Hogenbirk van Stichting ZIJN, contact: 0187-483366 – email: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden