Cheque voor oncologieafdeling Van Weel-Bethesda

Foto: PR Van Weel-Bethesda Ziekenhuis

Op zaterdag 9 februari was de Stichting Vrienden van Carmen op bezoek in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis om een cheque te overhandigen aan de oncologische dagbehandeling.

Vol trots was bijna het gehele team van de stichting aanwezig om de prachtige cheque te overhandigen aan medewerkers van het ziekenhuis. De waarde van de cheque bedroeg maar liefst 10.000 euro. Dit bedrag zal door het ziekenhuis gebruikt worden om op de afdeling oncologische dagbehandeling een ‘huiskamer’ te creëren waar niet-medische zorg, zogeheten complementaire zorg, aan de patiënten wordt geboden. Daarnaast biedt de kamer straks een rustige en comfortabele plek voor familie van de patiënten.

Paul van der Velden, bestuurder van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, sprak de stichting tijdens de feestelijke overhandiging toe: “Bewonderenswaardig en hartverwarmend hoe jullie als stichting te werk gaan, we zijn enorm dankbaar voor jullie gift. Als oud-oncoloog weet ik hoe het is om zorg te bieden aan kankerpatiënten, maar het gaat om veel meer dan alleen medicamenten. Zorg is ook de tijd nemen voor patiënt en familie en een veilige en aangename plek aan hen bieden binnen het ziekenhuis. De huiskamer die we dankzij deze gift kunnen realiseren, zal hier zeker aan bijdragen.”

Vrienden van Carmen
De stichting Vrienden van Carmen is opgericht door Daaf Kievit, de vader van Carmen Kievit. Zij overleed in 2015 op 25-jarige leeftijd aan een hersentumor. Om geld in te zamelen voor onder andere de stichting Stop Hersentumoren startte hij in 2014 een wielrennersteam. Het team, bestaande uit 25 wielrenners, bundelt de krachten voor het goede doel en rijdt onder andere ieder jaar een eigen wielertoertocht in mei.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0