CuraMare zet mantelzorgers in het zonnetje

Foto: PR CuraMare

Vrijdag 10 november was de Nationale Dag van de Mantelzorg. Een dag waarop in het hele land mantelzorgers in het zonnetje werden gezet.

Ook CuraMare verraste haar mantelzorgers van de thuiszorg en woonzorglocaties met een presentje: een zakje kruukplaetjes van Bakkerij van Harberden met een waarderingskaartje verzorgd door medewerkers van Gemiva in Ebbe en Vloed.

Samen zorgen
Mantelzorger Hannie van Dam ontving het presentje van Janneke Appel, EVV’- er (Eerst Verantwoordelijk Verzorgende) in Nieuw Rijsenburgh. Hannie zorgde samen met haar zus en verdere familie jarenlang in de thuissituatie voor haar moeder. Toen professionele zorg nodig was, deed Hannie de zorg voor haar moeder samen met medewerkers van CuraMare Thuiszorg. Uiteindelijk bleek na een ziekenhuisopname een plaatsje in Nieuw Rijsenburgh onvermijdelijk. Janneke vindt dat Hannie, en alle mantelzorgers met haar, het presentje meer dan waard is. “Wij kunnen niet zonder de zorg en steun die mantelzorgers geven aan de bewoners. En tegelijk zijn ze er ook voor ons als team en de medebewoners. Het voelt als samen zorgen.”
Hannie kreeg als mantelzorger het nodige te verwerken in de afgelopen tijd. “De liefdevolle zorg die moeder hier krijgt en het begrip en meeleven wat ik als mantelzorger hier krijg, maakt dat dit moeders’ thuis is geworden en daarom ook ‘ons thuis’. Vanzelfsprekend probeer ik ook hier te doen wat ik thuis gewend was en steek graag een helpende hand uit tijdens de koffie of maaltijden.”

CuraMare en mantelzorg
Voor CuraMare zijn mantelzorgers onmisbaar. Voor CuraMare staat een zorgvrager niet op zichzelf maar is verbonden in een netwerk waarin familie, vrienden, kennissen, buren, maar vooral mantelzorgers een belangrijke rol vervullen. CuraMare thuis- en ouderenzorg hecht daarom veel waarde aan de mantelzorgers en maakt graag gebruik van hun kennis en kunde om gezamenlijk liefdevolle zorg te geven.

Reacties