Volgende week is het nationale donorweek

Foto: Pixabay; PrographerMan

In de week van 29 oktober tot en met 2 november is het nationale donorweek. Dit jaar is het landelijke thema: ’Orgaandonor worden. Dat doe je voor elkaar’.

Elk jaar, in oktober, vindt de nationale Donorweek plaats. Tijdens deze week vragen de Nationale Transplantatie Stichting (NTS), het ministerie van VWS, vele gezondheidsfondsen en patiëntenorganisaties extra aandacht voor orgaan- en weefseldonatie. Het doel van de Donorweek is mensen te stimuleren hun keuze vast te leggen in het Donorregister. Of u nu wel of geen donor wilt worden, leg het vast.

De donatiefunctionarissen van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis vertellen u tijdens de donorweek graag meer over orgaandonatie en de nieuwe wet die vanaf 2020 is aangenomen. In de hal bij de hoofdingang van het ziekenhuis hebben zij een informatieve stand. Op een aantal vast tijdstippen zijn zij aanwezig om meer informatie te geven.

dinsdag 30 oktober       ’s middag
woensdag 31 oktober    12.00 – 15.00 uur
donderdag 1 november  12.00 – 15.00 uur
vrijdag 2 november         9.00 – 17.00 uur

Wilt u meer weten over orgaandonatie, maar heeft u geen tijd om langs te komen? Dan mag u altijd een mail sturen naar [email protected]

Waarom uw keuze vastleggen?
Komt u te overlijden, dan is het voor uw naaste in zo’n emotionele periode wel zo prettig als zij weten wat uw wens is. Een arts is verplicht bij overlijden het donorregister te raadplegen. Als er niets geregistreerd staat, gaat de arts met uw naaste in gesprek of uw organen of weefsel gedoneerd mag worden. Daarom wordt bij opname gevraagd of u een wilsbeschikking of donorregistratie heeft. De donatiefunctionaris legt u graag het belang uit van het registeren van uw keuze, maar geeft ook graag uitleg over de procedure van doneren.

Reacties