Gezelschapsvrijwilligers gezocht!

Foto: Stichting ZIJN

Gezelschap en zorg zijn van groot levensbelang. En nu de zomer voorbij is en de herfst en winter weer voor de deur staan komen er een hoop hulpvragen binnen bij Stichting ZIJN.

De stichting is daarom op zoek naar vrijwilligers die regelmatig of incidenteel een paar uurtjes bij iemand lans willen gaan voor gezelschap of hulp ter ondersteuning van de mantelzorger. Voor de onderstaande dorpskernen worden mensen gezocht.

Stellendam
Voor een mevrouw van 74 jaar zoeken ze iemand die het gezellig vindt om bij mevrouw op visite te gaan en bij mooi weer een klein rondje met haar te lopen. Mevrouw loopt goed en ze vindt het fijn om op de hoogte gebracht te worden van nieuwsberichten want ze is soms wat vergeetachtig.

Voor een andere mevrouw zoeken ze iemand die af en toe langs komt voor een uurtje gezelschap. Het is soms stil in huis en dan is het gezellig om een praatje te maken met iemand anders! Het zou fijn zijn om een luisterend oor te bieden terwijl er ondertussen een kopje koffie wordt gedronken. Mevrouw zou het ook fijn vinden om samen naar buiten te gaan of een boodschapje te halen.

De stichting zoekt iemand die een uurtje in de week, met een slechtziende meneer van 72 jaar een rondje wil wandelen door het Stellebos. Nu het weer minder wordt heeft hij minder aanspraak. Meneer loopt nog goed maar vindt het fijn als iemand hem vergezeld. Aanwezigheid van een hond geen bezwaar.

Goedereede-Havenhoofd
Voor een lief echtpaar wordt iemand gezocht die regelmatig de mevrouw (82) gezelschap kan houden. Een kopje thee of koffie drinken, de krant te lezen én mevrouw is dol op spelletjes. Mevrouw zit door het breken van haar heup sinds kort in een rolstoel en het lijkt haar erg gezellig als iemand haar rolstoel wil duwen voor een lekkere wandeling. Dan kan haar man ondertussen ook even iets voor zichzelf doen.

Dirksland
Voor een innemend en vriendelijke jongeman van 35 jaar zoeken ze een computer-hobbyist die kan helpen bij het aanleren van vaardigheden op de computer zoals foto’s in mapjes stoppen, foto’s van de telefoon naar de computer versturen.

LEES OOK: Elektronische adoptiedieren enorm populair bij ouderen

Oude-Tonge
Voor een dame van 85 jaar zoeken ze iemand die haar gezelschap houdt, met haar koffie drinkt of een goed gesprek voert.

Voor een dame op leeftijd zoeken ze een fietsmaatje. Mevrouw wil graag eens in de week, op mooie dagen, een rondje fietsen maar doet dat liever onder gezellige begeleiding.

Ze zoeken iemand die een dame van eind 70, in afwachting van haar taxipas, naar haar man in Ebbe en Vloed kan brengen/meenemen. Het liefst zou ze elke dag gaan, dus meerdere chauffeurs zijn van harte welkom! Uiteraard worden de vervoerskosten betaald.

Nieuwe-Tonge
Voor een oudere dame zoekt Stichting ZIJN iemand die geregeld een bezoekje wil brengen. Door geheugenverlies wordt haar wereldje steeds kleiner en voelt mevrouw zich wel eens eenzaam.

Sommelsdijk
Voor een mevrouw van rond de 40 jaar zoeken we iemand die op bezoek wil gaan en/of af en toe eens een wandeling wil maken, naar de winkels enz. Mevrouw heeft twee hondjes die ook meewandelen.

Een dame van 78 jaar geeft aan nog zo veel plezier te hebben om naar de winkels op D’n Diek te gaan. Ze houdt van snuffelen bij Zeeman, Blokker of andere winkels. Omdat ze moeizaam loopt doet heeft ze sinds kort een rolstoel. Wie kan af en toe met de rolstoel een blokje om of langs de favoriete winkels van mevrouw gaan?

Gezelschap en hulp zijn dus van harte welkom! Zonder vrijwilligers zou de Stichting niet kunnen bestaan. De eerste kennismaking is altijd met een medewerker van Stichting ZIJN en we blijven op de achtergrond aanwezig voor vragen en steun. Wilt u wat tijd vrijmaken om een ander te helpen, dan kunt u contact opnemen met Annemarie Hogenbirk (ma, do, vr) van Stichting ZIJN, Doetinchemsestraat 27 3241 AA Middelharnis, contact: 0187-483366 – email: [email protected]

Reacties