Crowdfunding voor ’t Wapen van Herkingen

mei 23 2023, 16:34 Zakelijk
whatsapp image 2023 05 21 at 181746
’t Frietkot en het Wapen van Herkingen zijn populaire eetgelegen in het kleine dorp. Toch heeft eigenaresse Inge Verwoerd hulp nodig.
Door Sam Fish
Inge kwam in 2013 in de tweelingzaak terecht. Hoewel het twee namen heeft, is het technisch gezien één zaak. “Alles is op dit moment ontzettend duur. Niet alleen de energie, maar ook de producten,” vertelt ze. “Daarbij heeft ook corona een hoop kapot gemaakt. Het is mijn lust en mijn leven en het is belangrijk voor het dorp. ’t Kot is een huishoudnaam geworden. En in het Wapen komt werkelijk iedereen samen. Het zou zó zonde zijn als dat verdwijnt.”

Crowdfunding

“We zitten nog niet aan de afgrond, maar we hebben het wel zwaar,” laat Inge weten. “Daarom ben ik een crowdfundingsactie gestart. Als het straks winter wordt en alle toeristen zijn weg, dan hebben we echt extra geld nodig. Zonder dat extra geld vallen we om en dat wil ik echt niet.”
Vriendin en werkneemster Greta Blom is trots op Inge. “Het vraagt veel lef om je zo kwetsbaar op te stellen. Je vraagt toch om geld, dat is niet makkelijk,” zegt ze. “Ik ben echt trots dat ze deze stoute schoenen heeft aangetrokken. En ik hoop dat we er met z’n allen voor kunnen zorgen dat we overeind blijven. Ik heb in ieder geval duidelijk gemaakt dat opgeven geen optie is. We gaan alles eruit halen wat erin zit. En dat doen we samen. Zo goed als ik kan ga ik haar helpen.”

Doneer ook

De crowdfunding voor ’t Frietkot en Het Wapen van Herkingen loopt via Go Fund Me. De link naar de doneerpagina is te vinden op de Facebookpagina Eetcafé ’t Wapen van Herkingen .