Komt er een McDonald’s op Goeree-Overflakkee?

Foto: PR McDonald's

Al jaren is het een belangrijk gespreksonderwerp op het eiland. Wanneer krijgen we nou toch een McDonald’s? Maar dat lijkt steeds dichterbij te komen.

Sinds 1971 is de McDonald’s in Nederland te vinden, maar op Goeree-Overflakkee leek het maar niet te gebeuren. Toch is er onlangs een initiatief ingediend bij het college voor de bouw van een restaurant bij het Greenpoint tankstation in Oude-Tonge. Om dit te realiseren is er in principe geen verklaring van geen bedenkingen nodig vanuit de gemeenteraad. Maar een stukje informatie naar de mensen toe is vaak wel wenselijk. Daarom werd er tijdens de presentatieraad op donderdag 2 november een presentatie gegeven.

Al in 2015 werd er een omgevingsvergunning verleend voor de bouw van een wegrestaurant. En McDonald’s vervult graag een behoefte op het eiland. Want naar de dichtstbijzijnde Mac vanaf Goeree-Overflakkee is het hemelsbreed minimaal 18 kilometer rijden. En dus willen ze graag een restaurant openen in Oude-Tonge, met McDrive.

Locatie

Het gebied naast het tankstation in Oude-Tonge zou een mooie plek zijn volgens het bedrijf. Er komen immers veel recreanten en passanten langs en het heeft een mooie ligging langs de N59 en N215. De verleende omgevingsvergunning voor deze locatie biedt ruimte voor een tankstation met een carwash en een (weg)restaurant. Dat restaurant mag zo’n 800 vierkante meter ruimte in beslag nemen en mag 12 meter de hoogte in gaan. Daarnaast is er ruimte voor 74 parkeerplekken.

Niet iedereen is blij

Veel mensen staan te trappelen om een hamburger of milkshake te halen bij de grote gele M. Maar lang niet iedereen is zo blij met de plannen. Er zijn immers genoeg lokale ondernemers met goede restaurants en lekker eten. En dat niet alleen, zo’n 100 meter verderop staat een snackkar met bijna dezelfde menukaart. Toch lijkt het erop dat het na al die jaren gaat gebeuren; een McDonald’s op Goeree-Overflakkee.

Wil je de volledige plannen van de McDonald’s in Oude-Tonge bekijken? Dat kan via de presentatie op de website van de gemeente.

McDrive Oude-Tonge

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen