Geen contante uitbetaling meer van AH koopzegels

Foto: Sam Fish

Tijdens de coronapandemie kondigde supermarktketen Albert Heijn al aan volledig over te gaan op digitale koopzegels. Nu is er weer een verandering.

Van fysieke zegels naar digitale zegels in de app. En nu verandert er weer wat. Albert Heijn stopt namelijk met het contant uitbetalen van zegels. Dat wil zeggen, als je een boekje inlevert krijg je er geen contant geld meer voor. Wel kun je nog steeds met je zegels betalen aan de kassa en je kunt het geld op je bankrekening gestort krijgen.

Dit nieuwe systeem is in vijf winkels getest en Albert Heijn geeft bij het AD aan dat het een wens is van de klanten. Daarom kun je nu bij het inleveren van je koopzegels alleen nog kiezen voor retourpinnen. Dan krijg je de waarde van het volle boekje gewoon op je bankrekening bijgeschreven. Wil je het toch contant hebben? Dan kun je het uit de pinautomaat opnemen.

Een vol spaarboekje bestaat uit 490 koopzegels. Deze heb je gekocht voor 10 cent per zegel. Dat betekent dus dat een boekje 49 euro waard is. Maar door de rente krijg je bij uitbetaling voor een vol boekje 52 euro op je rekening gestort. Dat maakt het sparen via koopzegels voor veel klanten aantrekkelijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen