Leerlingen CNS Zomerland ontbijten met burgemeester

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Donderdagochtend 12 oktober was het gezellig druk op het gemeentehuis in Middelharnis. CNS Zomerland kwam langs voor een ontbijtje.

Groep 5/6 van de school uit Stellendam was uitgenodigd voor het Burgemeestersontbijt. Achttien leerlingen schoven bij de burgemeester aan om te genieten van een lekker, gezond en gevarieerd ontbijt. Dit werd mogelijk gemaakt door Bakkerij van Harberden uit Melissant. Bakker Jan was er zelf ook bij en vertelde onder meer dat de tarwe in het brood op tafel afkomstig was van Goeree-Overflakkee. Daardoor smaakte het allemaal nóg lekkerder.

Tijdens het ontbijt spraken de kinderen met de burgemeester over van alles en nog wat. Uiteraard ook over het belang van gezond ontbijten. Maar de kinderen hadden ook nog 10 leuke vragen bedacht voor de burgemeester. Die vragen gingen bijvoorbeeld over haar lievelingsland en hoeveel vergaderingen ze heeft als ontbijt. Maar de kinderen vroegen haar ook wat ze zelf eet bij het ontbijt. De vragen leverden leuke gesprekken op en dat alles maakte het een geslaagde ochtend.

Burgemeestersontbijt

In meer dan 200 gemeenten nodigen burgemeesters kinderen uit om samen te ontbijten. Daarmee wordt er aandacht gevraagd voor het belang van een goed ontbijt. Die aandacht is nodig, want veel kinderen ontbijten nog altijd niet of ongezond. En dat terwijl het zo belangrijk is om met een gevulde maag de dag te beginnen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen