Partij v/d Dieren bezoekt boerderij Engelhof

Foto: PR Partij voor de Dieren

Op World Cleanup Day bezocht de werkgroep Zuid-Hollandse Eilanden van de Partij voor de Dieren boerderij Engelhof in Middelharnis.

Het is een regeneratieve microboerderij waar zorg wordt gedragen voor de natuur. Het doel hier is om bij te dragen aan een gezonde toekomst! Niet alleen voor de aarde maar ook voor de komende generaties. Zo wordt de wereld schoner en dat past ontzettend goed bij het doel van World Cleanup Day én bij de Partij voor de Dieren!

Het bedrijf van Edwin en Kim van ’t Hof is er één in de voorhoede van de transitie naar biologische landbouw. Zij geloven in ‘landOPbouw’ zou je kunnen stellen. “Wij geloven in een levende bodem en dus niks bestrijden,” vertelt Edwin. “We voegen alleen dingen toe als er een onbalans is. Nu hebben we bijvoorbeeld een overvloed aan rupsen in de boerenkool. Daardoor weten we dat we volgend seizoen meer nest gelegenheid voor vogels moeten faciliteren. Zo komen dingen weer meer in balans.”

De Engelhof groeit als kool

In de paar jaar dat de Engelhof bestaat moesten zij al flink opschalen. Alleen zo konden ze aan de vraag naar hun biologische producten blijven voldoen. Voor 2024 bestaat er een wachtlijst voor de groentepakketten die tijdens het oogstseizoen wekelijks uit de moestuin worden geleverd. Er zijn al zoveel mensen op Goeree-Overflakkee en daarbuiten die graag onbespoten voedsel willen. Dit jaar is vanaf oktober de pop-up winkel geopend voor biologische droogwaren en tuin gerelateerde producten, die aan hun standaard voldoen. Ook zijn zij een verkooppunt voor Bio-Kultura producten zoals biologische potgrond, -tuinaarde en -mestcompost.

De werkgroep Zuid-Hollandse Eilanden van de PvdD dankt Edwin en Kim van de Engelhof voor deze leerzame ervaring. Ze wensen hen veel succes bij hun belangrijke werk! De bescherming van de biodiversiteit is niet alleen van levensbelang voor de overlevingskansen van dieren maar ook voor de mens!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen