Staking in distributiecentra Albert Heijn begonnen

Foto: PR Albert Heijn Sommelsdijk

Medewerkers van de zes distributiecentra van Albert Heijn gaan vandaag niet aan het werk. De staking begon gisteravond al onder parttimers.

Fulltimers zijn vanmorgen om 07.00 uur begonnen met staken, aldus de vakbonden CNV en FNV. De actie heeft mogelijk lege schappen in de supermarkten tot gevolg.

Het personeel van de distributiecentra wil meer loon en had een ultimatum gesteld tot zondag 17.00 uur. Albert Heijn laat weten een loonsverhoging van acht procent te hebben geboden. “Zes procent per direct en twee procent per januari 2024. Met dit bod is de structurele loonstijging voor medewerkers van de distributiecentra na één jaar meer dan acht procent. Dit ligt boven het gemiddelde van nieuwe CAO’s die nu voor één jaar worden afgesloten,” aldus een woordvoerder van de supermarktketen.

Dubbele cijfers

De vakbonden vinden dat bod te laag, gezien de hoge inflatie van afgelopen jaar. “De inflatie van vorig jaar kwam uit op 10,6 procent,” aldus CNV Vakmensen-bestuurder Soraya Faez. “Daarom eisen we nu een loonsverhoging met minimaal twee cijfers voor de komma.” In Zaandam staken de werknemers tot dinsdag 15.30 uur, meldt de FNV. De staking in Geldermalsen, Pijnacker, Tilburg en Zwolle duurt tot en met woensdag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen