Minister Harbers in overleg met lokale ondernemers

Foto: PR FOGO

Op maandag 6 februari ging minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat in gesprek met ondernemers uit de regio.

Ondernemers uit de Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee waren vertegenwoordigd bij het gesprek. Ondernemers uit de Hoeksche Waard werden vertegenwoordigd door de OHW, de ondernemersvereniging Hoeksche Waard. En de FOGO vertegenwoordigde Goeree-Overflakkee. De FOGO is de Federatie Ondernemers Goeree-Overflakkee.

Uiteraard werd er tijdens de bijeenkomst gesproken over de Heinenoordtunnel en Haringvlietbrug. De renovaties hiervan zorgen voor een hoop kopzorgen in de regio. Vooral als het gaat om de consequenties en de bereikbaarheid.

Heinenoordtunnel

Minister Harbers had eerder die middag samen met Rijkswaterstaat een werkbezoek gebracht aan de tunnel. Hij sprak tijdens zijn inleiding over de infrastructuur van de eilanden. Hij benadrukte dat bij het uitvallen van tunnels en bruggen eilanden veel minder alternatieven hebben. Toch moeten bruggen en tunnels onderhouden worden. Werkzaamheden aan beide locaties zijn dus onvermijdelijk.

Wel geeft Rijkswaterstaat aan hun uiterste best te doen om het ongemak zoveel mogelijk te beperken. Maar dat er hinder gaat ontstaan op de eilanden en ver daarbuiten is duidelijk.

Niet tegelijk

De minister gaf aan dat hij zich hard heeft gemaakt om de brug en tunnel bij het eventueel uitlopen van de werkzaamheden niet tegelijk af te sluiten. Daarnaast spraken de minister en de ondernemers over het eerste weekend waarbij een buis van de Heinenoordtunnel dicht was. Dit leidde direct de hele dag tot veel files en ongemak voor weggebruikers. De ondernemers deden een beroep op de minister om de regie en communicatie over de maatregelen te verbeteren en te intensiveren, net als de interactie met alle betrokken instanties. Niet óver ondernemers maar mét ondernemers praten.

Constructief

Het was een constructief waarbij diverse praktische oplossingen onder de aandacht werden gebracht. Daarbij ontstond ook het idee om op zeer korte termijn weer bij elkaar te komen. De minister wil dan samen met de ondernemers alle suggesties ter verbetering van het proces, de communicatie en de praktische maatregelen onder de loep nemen.

De uitdaging wordt daar niet minder groot om, maar voor het eerst in de geschiedenis van dit dossier lijken de ondernemers te worden gehoord.

Cookieinstellingen