Dit is de Bestseller Top 60 van week 7 in 2023

Foto: Afbeelding van Pexels via Pixabay

Elke week publiceert de stichting CPNB een lijst van de 60 populairste boeken van dat moment. Dit is de lijst van week 7 in 2023.

Twee nieuwe binnenkomers en twee stijgers in de top 10 van deze week. Te beginnen met de twee nieuwe binnenkomers. Deze staan ook meteen helemaal bovenaan in de lijst. De nieuwe nummer één is voor politicus Thierry Baudet en zijn boek ‘De Gideonsbonde’. En op plek twee staat ‘De waanzinnige boomhut van 156 verdiepingen’. Dit is weer een nieuwe in de enorm populaire serie van Andy Griffiths en Terry Denton.

De twee stijgers staan bijna aan het einde van de lijst. Op plek 7 is deze week het boek ‘Wacht op mij’ te vinden van Santa Montefiore. Dit boek stond vorige week nog op plaats 12 in de lijst. En terug van weggeweest is ook ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’ van Charlie Mackesy. Dit boek stond vorige week nog op de dertiende plek.

De top 10 van de volledige lijst zie je hieronder.

De Bestseller 60

De lijst bestaat zoals gezegd uit 60 boeken. Die gaan we niet allemaal publiceren, we houden het bij de top 10. Wil je de volledige lijst van de top 60 bekijken? Dat doe je hier! Daar vind je overigens ook een beschrijving van alle 60 boeken.

  1. (-) Thierry Baudet – De Gideonsbende
  2. (-) Andy Griffiths & Terry Denton – De waanzinnige boomhut van 156 verdiepingen
  3. (1) Sander Schimmelpenninck – Sander en de brug
  4. (3) Delia Owens – Daar waar de rivierkreeften zingen
  5. (8) Ian McEwan – Lessen
  6. (6) Thomas Erikson – Omringd door idioten
  7. (7) Dirk de Wachter – Vertroostingen
  8. (12) Santa Montefiore – Wacht op mij
  9. (13) Charlie Mackesy – De jongen, de mol, de vos en het paard
  10. (2) Joukje Akveld & Jan Jutte – Maximiliaan Modderman geeft een feestje (mini-editie)

Over Stichting CPNB

Stichting CPNB staat voor de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Hun doel is om het leven van mensen verrijken door hen meer boeken te laten lezen. Met inspirerende initiatieven laat de CPNB zien dat het lezen van boeken ontspanning, ontsnapping, verdieping en verrijking biedt. Zo stimuleren ze zoveel mogelijk mensen tot een gang naar boekhandel en bibliotheek. Bekende initiatieven van Stichting CPNB zijn De Nationale Voorleesdagen, Boekenweek, Zomerlezen, Boekenweek voor Jongeren, Kinderboekenweek en Nederland Leest.

Cookieinstellingen