Green Key Goud certificaat 2023 voor de Vlugtheuvel

Foto: PR Camping de vlugtheuvel

Landschapscamping De Vlugtheuvel in Stellendam is in de prijzen gevallen. Ze hebben het Green Key Goud Certificaat 2023 in de wacht gesleept.

Green Key is een internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. Aan dit keurmerk kun je zien dat een bedrijf er alles aan doet om de druk van de onderneming op de natuur en het milieu zo klein mogelijk te houden. Daarmee gaan deze bedrijven net een stapje verder dan de normale wet- en regelgeving.

Eén van de bedrijven die hier actief mee bezig is, is camping de Vlugtheuvel in Stellendam. Zij weten hoe belangrijk natuur en landschap is voor de vakantie van een grote groep mensen. Veel buiten zijn, een mooie omgeving, natuur is belangrijk voor het vakantiegevoel. “Wij doen daaro ook graag iets terug voor de natuur,” laat de camping weten. “Dat is te zien aan dit prachtige certificaat.”

Green Key certificaat

Het certificaat kent drie niveaus: brons, zilver en goud. Hoe meer duurzame maatregelen en hoe hoger de maatschappelijke betrokkenheid een recreatiebedrijf heeft ingevoerd, hoe hoger het niveau. “Wij kunnen met trots melden dat wij wederom in het bezit zijn van de Gouden Green Key. Wederom? Ja, zeker dit inmiddels voor de zestiende keer op rij,” laat het team trots weten.

Betekent dit dat de gast moet inboeten op luxe? Of dat men tijdens hun vakantie continu rekening moet houden met natuur en milieu? Zeker niet. Een voorwaarde van de Green Key is dat de kwaliteit en het comfort van de gast te allen tijde gewaarborgd blijft. Zo gaan ze op de Vlugtheuvel bijvoorbeeld zuinig om met water. “Maar dan wel zo dat onze gasten na een lange dag alsnog kunnen genieten van een heerlijke, warme douche.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen