Werkgevers en -zoekenden ontmoeten bij banenmarkt

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Op donderdag 6 oktober stonden vijftien werkgevers klaar op de banenmarkt om potentiële werknemers te ontmoeten.

De markt werd er druk bezocht en er vonden veel kennismakingen plaats. Ook konden de bezoekers kennismaken met de ontwikkellijnen van het Ontwikkelbedrijf Webego. Deze lijnen zijn opgezet om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te ‘ontwikkelen’ naar werk dat bij hen past. Zo’n afstand krijg je bijvoorbeeld door een handicap of omdat mensen nieuw in Nederland zijn. Bijvoorbeeld op het gebied van groenonderhoud, schoonmaak, in een winkel of als taxichauffeur.

“Een banenmarkt biedt kansen. Zowel voor werkzoekenden als voor werkgevers,” vat wethouder Berend Jan Bruggeman het doel van de banenmarkt samen. “En elke match is natuurlijk een feestje.”

Vraag en aanbod

De laatste banenmarkt bij het Ontwikkelbedrijf was inmiddels alweer vier jaar geleden. Dus het was hoog tijd om vraag en aanbod op de arbeidsmarkt op deze manier weer samen te brengen. Een hal van het Ontwikkelbedrijf werd ingericht met kramen. Daar konden organisaties zichzelf presenteren. Vele werkzoekenden namen een kijkje en gingen in gesprek.

Werkvoorbereider Mitchel Wijnbeek van CS Staal uit Oude-Tonge stond er samen met collega Jeffrey Föller. Jeffrey is via het Ontwikkelbedrijf binnengekomen. “CS Staal levert eigenlijk allerlei systemen rond de afvalinzameling. Denk bijvoorbeeld aan ondergrondse restafvalcontainers. Van ontwerp tot eindproduct,” aldus Wijnbeek. “Eigenlijk zie je het werk dat we doen overal terug in het straatbeeld. We werken als bedrijf veel met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dus dit is zeker voor ons een mooie mogelijkheid om nieuwe mensen te vinden.

Betrokkenheid

Maatschappelijke betrokkenheid is voor alle deelnemers een belangrijke reden om mee te doen aan de banenmarkt. Zo ook voor zorgcoördinator Natasja van Ouwerkerk en haar collega’s van Tzorg. “We vinden het belangrijk om hier ons gezicht te laten zien. We hebben zelf in onze eigen regio momenteel eigenlijk geen vacatures. Maar met eigen vervoer kan iemand wel mogelijk iets verderop aan de slag.”

De organisaties die deelnamen aan de banenmarkt waren DS People, AB Zuid-Holland, De Koffieboer, Aldi, Lidl, PLUS Slingerland Middelharnis, CS Staal, Dupolco, Bij Marc, Strukton, Glazenwassersbedrijf Goeree-Overflakkee, Tzorg, stichting MATE, Center Parcs Port Zélande en gemeente Goeree-Overflakkee.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen