Cadeautje bij milieustraat voor recyclen

Foto: Wecycle

Van 10 tot en met 16 oktober is het de Nationale Wecycleweek. Er ligt dan een cadeautje klaar voor de snelle inleveraars van lampen en andere afgedankte elektronische apparatuur.

Dit cadeautje is te vinden bij de milieustraten en diverse kringloopwinkels. Wat je krijgt? Het enige echte Wecycle Kwartetspel. Het spel is niet alleen leuk, maar ook informatief. Het deelt namelijk op een speelse manier kennis over de circularie economie. Daarbij laat het ook zien hoe (meer) apparaten een tweede leven kunnen krijgen. Bijvoorbeeld door hergebruik of als nieuwe grondstof. De Wecycle kwartetactie loopt zolang de voorraad strekt, dus wacht niet te lang.

Overigens hebben ook veel kinderboerderijen een Wecycle inleverbak. Ook daar is het mogelijk om een klein apparaat in te ruilen voor een kwartetspel. Dat geldt ook voor Goeree-Overflakkee. Op de website van Wecycle kun je precies zien waar je terecht kunt.

Meer kansen voor oude apparaten

Op watismijnapparaatwaard.nl staan nog meer mogelijkheden om je apparaat een tweede leven te geven. Denk bijvoorbeeld aan repareren, verkopen of misschien toch inleveren voor recycling. Veelal ligt de apparatuur nog jaren in kasten of op zolder te verstoffen terwijl het nog geld kan opleveren. Door het weg te geven kun je er een ander misschien blij mee maken. Of het wordt door inlevering een nieuwe grondstof voor een ander product.

Op de website kunnen bezoekers informatie terugvinden over Wecyclen. Je kunt daar ook zelf een test doen over de elektrische apparatuur in huis.

Nationale Wecycleweek & International E-waste Day

Op 14 oktober is het voor de vierde keer International E-waste Day. Rondom deze dag is in Nederland de hele week uitgeroepen tot ‘Nationale Wecycleweek’. Er zijn dan allerlei acties en campagnes gaande om zoveel mogelijk vergeten elektronische apparaten en lampen uit de kasten en laatjes te krijgen. Zo kunnen ze een tweede leven krijgen als apparaat, onderdeel of als nieuwe grondstof.

Meer informatie over het initiatief en alle e-waste inleverpunten is te vinden op wecycle.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen