Feestelijke opening van Windpark Piet de Wit

Foto: PR Coöperatie Deltawind

Op zaterdag 8 oktober opent Coöperatie Deltawind het nieuwe windpark Piet de Wit in Ooltgensplaat. En het wordt een feestje.

De organisatie doet Deltawind samen met Bûûtenplaets. Samen zorgen zij dat er van alles te doen is in de omgeving van de het nieuwe windpark. Het hoogtepunt van de dag is dan ook een theatervoorstelling van Hakim. Hem kun je kennen van Sesamstraat!

Het feest start om 10.30 uur. Dan zijn er tot 13.00 uur gratis workshops. Voor alle kinderen is er wel iets leuks te beleven. Maak bijvoorbeeld een kunstwerk van een vlieger of ga gamen bij House of Esports. De SugarFighters zijn er om een gezonde snack met je te maken. In totaal zijn er 6 workshops om uit te kiezen. De theatervoorstelling van Hakim is de afsluiter van de dag, die start om 14.30 uur. Hier kun je gratis naartoe.

Officiële opening

Je kunt je deze dag laten schminken en er is een luchtkussen. Een foodtruck om wat te drinken of te snacken is aanwezig, ook gratis. Om 13.30 uur is de officiële opening van het nieuwe windpark en daar kan iedereen aan mee doen. Het hele feest vindt plaats op het terrein van de Bûûtenplaets. Er wordt in de planning rekening gehouden met slecht weer. Dus laat je daar niet door tegenhouden.

Windpark Piet de Wit

Het bestaande Windpark Piet de Wit is vervangen door nieuwe, grotere turbines. Dat noemt men opschalen. Na de opschaling zijn er zeven hogere windturbines terugkomen voor de twaalf turbines die er eerst stonden. Het vermogen van dit windpark is na de opschaling 32.4 MW en daarmee wekken ze per jaar ca. 87.500 MWh op. Genoeg schone energie voor zo’n 35.000 huishoudens. Deltawind werkt in dit project samen met Promill BV.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen