Dit is de Bestseller Top 60 van week 40 in 2022

Foto: Afbeelding van Pexels via Pixabay

Elke week publiceert de stichting CPNB een lijst van de 60 populairste boeken van dat moment. Dit is de lijst van week 40 in 2022.

De eerste en tweede plek zijn deze week gewisseld. ‘Daar waar de rivierkreeften zingen’ van Delia Owens is weer terug op de eerste plaats. Het boek ‘De tijdmachine’ is daarmee op de tweede plek terecht gekomen. En de derde plek is voor een nieuwkomer. Dat is het boek ‘Lourdes aan de Maas’ van Michel van Egmond en Martijn Krabbendam.

De tweede nieuwe binnenkomer van deze week is te vinden op plaats 6. Daar vindt je het boek ‘Crisis!’ van Beatrice de Graaf. En tot slot is er ook een kleine stijger. Dat is het boek ‘Etty Hillesum’ van Judith Koelemeijer. Dat boek stond vorige week nog op de elfde plek in de Bestseller 60.

De top 10 van de volledige lijst zie je hieronder.

De Bestseller 60

De lijst bestaat zoals gezegd uit 60 boeken. Die gaan we niet allemaal publiceren, we houden het bij de top 10. Wil je de volledige lijst van de top 60 bekijken? Dat doe je hier! Daar vind je overigens ook een beschrijving van alle 60 boeken.

  1. (2) Delia Owens – Daar waar de rivierkreeften zingen
  2. (1) Rutger Vink en Thomas van Grinsven – De tijdmachine
  3. (-) Michel van Egmond & Martijn Krabbendam – Lourdes aan de Maas
  4. (3) Raynor Winn – Landlijnen
  5. (5) Stephen King – Fairy Tale
  6. (-) Beatrice de Graaf – Crisis!
  7. (6) Herman Koch – Het Koninklijk Huis
  8. (4) Yuval Noah Harari – Hoe wij het machtigste dier op aarde werden
  9. (11) Judith Koelemeijer – Etty Hillesum
  10. (9) Hanneke de Zoete – De Zoete Zusjes helpen de natuur

Over Stichting CPNB

Stichting CPNB staat voor de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Hun doel is om het leven van mensen verrijken door hen meer boeken te laten lezen. Met inspirerende initiatieven laat de CPNB zien dat het lezen van boeken ontspanning, ontsnapping, verdieping en verrijking biedt. Zo stimuleren ze zoveel mogelijk mensen tot een gang naar boekhandel en bibliotheek. Bekende initiatieven van Stichting CPNB zijn De Nationale Voorleesdagen, Boekenweek, Zomerlezen, Boekenweek voor Jongeren, Kinderboekenweek en Nederland Leest.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen