Gezondheidscentrum Pollies in Oude-Tonge geopend

Foto: PR Gezondheidscentrum Pollies

Onder veel publieke belangstelling is onlangs gezondheidscentrum Pollies geopend. Het is te vinden aan de Molendijk in Oude-Tonge.

Het gezondheidscentrum is een unieke plek waar therapeuten samenkomen. Zij werken allemaal binnen de traditionele Chinese geneeskunde (TCM). Je kunt hier terecht voor kruiden- en voedingsadvies, acupunctuur en Tuina massagetherapie.

Een consult is voor iedereen toegankelijk die (chronische) klachten heeft en zoekt naar verbetering van de gezondheid. Daarnaast biedt het gezondheidscentrum ruimte voor opleiding en nascholing met eigen leslokaal.

Pollies

Eigenares Elma Pollemans is bekend van de ijssalon en kookstudio Pollies. Ze is ook al jaren actief op gebied van voeding. Veel mensen hebben de afgelopen jaren de weg naar Pollies gevonden voor kinderfeestjes, workshops en cursussen. Naast chefkok mag Elma zich nu ook natuurgeneeskundig therapeut noemen. Daar heeft ze inmiddels vijf jaar voor gestudeerd.

De natuurgeneeskunde gaat uit van het zelfhelend vermogen van het lichaam. Daarbij wordt gekeken naar de hele mens. Het is een aanvulling op de reguliere gezondheidszorg en krijgt steeds meer belangstelling. “Door de ervaring die ik heb opgedaan in de kookstudio en studie, kan ik na het stellen van de diagnose mensen recepten en kruiden meegeven. Deze passen bij hun persoonlijke constitutie,” vertelt Elma. “Ik wil mensen heel graag bewust laten worden van wat ze eten en drinken. Er is zoveel te winnen voor een betere gezondheid.”

Coronatijd

Tijdens corona was er niet veel mogelijk. Dat betekent dat ook bij Pollies alle activiteiten hebben stilgelegen. Maar Elma deed alles behalve bij de pakken neerzitten. De bovenverdieping van het pand heeft een grote verbouwing ondergaan. Daardoor is nu de uitbreiding van activiteiten mogelijk. Hiervoor is vanuit veel kanten hulp geboden en er hebben heel veel mensen aan meegewerkt.

Opening

Bij de feestelijke opening van het gezondheidscentrum toonden veel mensen interesse voor deze nieuwe kijk op gezondheid. De openingshandeling werd verricht door PvdA-raadslid Petra ’t Hoen. Dat gebeurde niet zomaar, zij was er 12 jaar geleden ook bij toen de ijssalon werd geopend.

Namens de gemeente sprak ze haar waardering uit voor deze ondernemer die met lef en visie een uniek initiatief heeft neergezet. Wil je meer informatie? Kijk dan op de website van Pollies.

Cookieinstellingen