Extra plekken voor The DriveXperience in Sommelsdijk

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

De Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid Goeree-Overflakkee houdt op zaterdag 4 juni The DriveXperience. Dit is speciaal voor jonge bestuurders.

Deze gratis praktijkdag is voor jonge autorijders tot en met 24 jaar die in het bezit zijn van een autorijbewijs. Je hoeft geen eigen auto mee te brengen. Van Mossel OPC Opel stelt auto’s beschikbaar voor een rit én een training op een mobiele slipbaan.

Deze praktijkdag wordt gehouden in en bij de Brandweerkazerne aan de Olympiaweg in Sommelsdijk. De dag begint om 9.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Een broodjeslunch is bij de dag inbegrepen. Als deelnemer ervaar je op deze dag hoe goed je als jonge autorijder bent. Ook leer je wat je verbeterpunten zijn en wat je misschien nog kunt bereiken. Dat wordt gedaan aan de hand van drie modules. We zetten alles even op een rijtje.

Module 1: Praktijkrit rijden (Road Xperience) 

Elke deelnemer rijdt met twee andere jonge deelnemers in de auto met een coach. Dit is een praktijkrit van ongeveer anderhalf uur door de omgeving. Je wisselt elkaar af aan het stuur, beoordeelt je eigen én elkaars rijstijl en je geeft mogelijke verbeterpunten aan. Dit alles onder begeleiding van een coach die ook zijn oordeel geeft.

Module 2: Noodstops simuleren op mobiele baan (Track Xperience) 

Je maakt op een gladde rem-/slipbaan een aantal noodstops. Zo voel je hoe het is om op glad wegdek onverwacht met verschillende snelheden een noodstop te moeten maken. Je merkt dan hoe lang je remweg op een glad wegdek is. Ook voel je de werking van het ABS-remsysteem. Je bent dan wéér een ervaring rijker en je kunt hier later in het verkeer voordeel aan hebben.

Module 3: Afleiding, Alcohol en Drugs (Xperience Xchange) 

In een groepsdiscussie met ervaringsuitwisseling praat en discussieer je met de andere deelnemers. Het gesprek gaat over de werking van alcohol en drugs in relatie tot verkeerdeelname. Je bespreekt hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Samen met een verkeer- en alcohol/drugsdeskundige heb je een open discussie hierover. Je praat over je eerste kilometers als zelfstandig autorijder. Maar ook over het omgaan met apparatuur in de auto die je ondersteunt. Die kan tenslotte ook afleiden.

Aanmelden via de website 

De praktijkdag van 6 november vorig jaar is vanwege corona niet doorgegaan. Misschien had je je toen aangemeld? Dan heb je misschien mail van ons in je SPAM-box zitten om je aan te melden. Maar je kunt je ook opnieuw aanmelden.

Heb je je nooit eerder aangemeld, maar wil je wel graag meedoen? Geen probleem! Er is nog ruimte voor extra deelnemers. Meld je dus snel aan via www.thedrivexperience.nl. Daar vind je ook meer informatie over de inhoud van het dagprogramma. Na aanmelding krijg je alle aanvullende informatie per e-mail toegestuurd.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de praktijkdag? Neem dan contact op met Danny van Oss, projectleider van Verkeersveiligheid. Hij is bereikbaar via 06 15 36 36 16 of stuur een e-mail naar [email protected].

Cookieinstellingen