Ouddorp en Middelharnis zaterdag volledig open

Foto: PR Ouddorp Centrum

Op donderdag 13 januari gaf het kabinet al een klein beetje toe. Vanaf zaterdag 15 januari gaan er versoepelingen in voor winkels, contactberoepen en sportscholen. Met voorwaarden. Maar dat is nog niet genoeg.

Winkelen op afspraak en maar twee mensen tegelijk in een kleine winkel. En daarbij ook nog steeds geen versoepelingen voor de horeca. En dus besluiten Ouddorp en Middelharnis, net als vele andere winkelgebieden, te protesteren. De winkels én horeca in deze dorpen gaan op zaterdag 15 januari volledig open voor iedereen. Niet op afspraak, iedereen is de hele dag welkom.

Uiteraard is elke winkelier vrij om mee te doen, of juist niet. Het kán dus zomaar zijn dat precies die ene winkel waar jij naartoe wilt, niet open is. Check dit daarom even van tevoren, dan kom je niet voor verrassingen te staan.

Middelharnis Centrum  

Het team van Middelharnis Centrum schrijft het volgende op haar Facebookpagina. “Onze ondernemers willen laten zien dat het bij ons wél mogelijk is om op een verantwoorde en veilige manier te winkelen. Zaterdag zullen de verschillende deuren dus weer voor jullie openstaan om te shoppen zonder afspraak. Alle ondernemers zullen de vastgestelde normen en regels van het RIVM hanteren. Zij zullen daardoor het verantwoord winkelen kunnen garanderen. Wij willen dan ook aan jullie vragen om rekening te houden met elkaar. Draag een mondkapje, houd afstand en wacht even buiten als het maximaal aantal bezoekers in de winkel bereikt is.”

Daarbij roept het team van Middelharnis Centrum ook op om zoveel mogelijk rechts aan te houden als je over de dijk loopt. Zo houd je genoeg afstand tot andere mensen en loopt niemand elkaar in de weg. “Als iedereen zich aan de regels houdt, kunnen we met elkaar laten zien dat het mogelijk is om veilig en verantwoord te shoppen!”

Ouddorp Centrum  

Ook een aantal ondernemers van Ouddorp Centrum heeft besloten om zaterdag alles open te gooien. “De detailhandel en horeca zijn het zat. Ze vinden dat ze lang genoeg hebben geleden onder de maatregelen,” schrijven ze in een persbericht. Ook zij willen laten zien dat het mogelijk is om veilig te winkelen. “Zaterdag zullen dus veel winkels hun deuren openstellen om te shoppen zonder afspraak. Sommige horecagelegenheden zullen zich hierbij aansluiten met eten en drinken to go.”

Hoewel de contactberoepen zaterdag weer van start mogen van het kabinet, sluiten ook zij zich aan bij de actie. Kapsalons openen dan hun deuren om mensen te voorzien van een frisse 2022 coupe. “Alle ondernemers zullen dit op een verantwoorde manier doen en houden zich aan de regels die nu gelden. Zij vragen de klanten dit ook te doen. Denk aan een mondkapje, afstand houden en een maximaal aantal mensen tegelijk in de winkel. Maar daarbij hoort ook thuisblijven als je klachten hebt. Let op de shoplichte of andere manieren waarop wordt aangegeven of je naar binnen kunt.”

Cookieinstellingen