Nieuwe dienstregeling voor openbaar vervoer in 2022

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

In het nieuwe jaar rijdt Connexxion in de Hoeksche Waard en op Goeree-Overflakkee volgens een nieuwe dienstregeling. De nieuwe dienstregeling gaat in op zondag 9 januari.

Het coronavirus heeft een grote impact op het openbaar vervoer. Er is namelijk een sterke daling te zien in het aantal reizigers. En dat zorgt bij Connexxion voor minder inkomsten. En dus is in overleg met de provincie en reizigersorganisaties een nieuwe dienstregeling gemaakt.

Hoewel er kosten bespaard moeten worden, wil het bedrijf wel optimaal blijven aansluiten op de reizigersvraag.

Belangrijke wijziging

Er is één heel belangrijke wijziging in de nieuwe dienstregeling. En dat is dat buslijnen met weinig reizigers worden gecombineerd. Een andere mogelijkheid is dat ze minder vaak rijden of zelfs komen te vervallen. Op die manier ontstaat financiële ruimte waardoor drukke buslijnen kunnen blijven rijden.

Met de nieuwe OV-dienst ‘OV-op-Maat’ kan Connexxion een dekkend OV-netwerkt garanderen. Alle reizigers kunnen met het openbaar vervoer blijven reizen. 99 Procent van de reizigers behoudt vast OV en de andere 1 procent reist met OV-op-Maat.

OV-op-Maat

OV-op-Maat is een OV-dienst waarmee de reiziger vanuit een aantal plaatsen makkelijk kan reizen. Dit wordt ingezet op plekken waar geen reguliere OV-bus rijdt. De reiziger kan dan reizen naar een halte waar wel een vaste buslijn komt om daar over te stappen. De bereikbaarheid van veel kleine plaatsen wordt zo verbeterd door OV-op-Maat. Daarbij zijn de reguliere OV-tarieven en abonnementen van toepassing.

De reiziger kan een OV-op-Maat rit reserveren via de app, of telefonisch via 088-6000 987. Meer informatie over opstaplocaties, prijzen en reserveringen is te vinden op de website van Connexxion.

Wijzigingen op Goeree-Overflakkee 

Er zijn diverse veranderingen die worden doorgevoerd op Goeree-Overflakkee en in de Hoeksche Waard. Hieronder een overzicht voor de veranderingen in het openbaar vervoer op ons eiland.

 • Lijn 134 Middelharnis Gemeentehuis – Middelharnis Binnenhof
  Alternatief: OV-op-Maat
 • Lijn 135 Ooltgensplaat – Den Bommel – Middelharnis
  Vervalt in de avonduren op werkdagen en vervalt in het weekend. Alternatief: OV-op-Maat
 • Lijn 135 wordt gereden met een taxibus.
  In Middelharnis rijdt lijn 135 tot de halte Gemeentehuis. De halte Centrum vervalt. Reizigers naar de halte Centrum kunnen overstappen bij de halte Gemeentehuis op lijn 436 naar de halte Centrum.
 • Lijn 138 Herkingen – Nieuwe Tonge – Middelharnis
  Frequentieverlaging: in de spitsuren van 2x naar 1x per uur. Vervalt in de avonduren op werkdagen en vervalt in het weekend. Alternatief: OV-op-Maat
 • Lijn 138 wordt gereden met een taxibus.
  In Middelharnis rijdt lijn 138 tot de halte Gemeentehuis. De halte Centrum vervalt. Reizigers naar de halte Centrum kunnen overstappen bij de halte Gemeentehuis op lijn 436 naar de halte Centrum.
 • Lijn 436 Ouddorp – Stellendam – Dirksland – Middelharnis – Rotterdam
  Frequentieverhoging: op werkdagen overdag van 2x per uur naar 4x per uur. Vertragingstijd voor de Haringvlietbrug is in de dienstregeling opgenomen: vertrektijden wijzigen hierdoor.
 • Lijn 437 Dirksland – Middelharnis – Rotterdam
  Alle ritten van lijn 437 rijden ook in schoolvakanties. Vertragingstijd voor de Haringvlietbrug is in de dienstregeling opgenomen: vertrektijden wijzigen hierdoor.

Een volledig en gedetailleerd overzicht van alle veranderingen is te vinden op de website van Connexxion.

Cookieinstellingen