Een feestelijk jaar voor Adviesgroep De Vogel

Foto: PR Adviesgroep De Vogel

Adviesgroep De Vogel bestaat dit jaar 70 jaar. Dat is al reden genoeg voor een feestje. Maar er staat nog meer op de planning!

Afgelopen juni riep een vakjury De Vogel al uit tot het ‘Beste advieskantoor van Zuid-Holland’. En nu staan de medewerkers van het kantoor zelfs in de landelijke finale van de Advies Awards. Op 7 oktober strijdt De Vogel met twee andere partijen om de titel ‘Beste Advieskantoor van Nederland’. Dit keer bepaalt het publiek wie de prijs krijgt.

Landelijke finale

“De titel en finaleplaats zijn geweldig! Het is een mooie mijlpaal voor ons kantoor,” vertellen directeuren Jan-Peter Robijn en Leon van den Nieuwendijk. “We behoren volgens de vakjury tot de drie beste advieskantoren van het land. Dat is een mooie bekroning van ons jubileumjaar dat we vanaf 1 oktober een jaar lang vieren.”

70 jaar in vogelvlucht

De wieg van Adviesgroep De Vogel stond in Melissant. In 1951 begon Piet de Vogel met het aanbieden van verzekeringen op het eiland. Hij is de grootvader van de huidige directeur en mede-eigenaar Jan Peter Robijn. “Niet veel later, in de jaren ’60, verwierf De Vogel een verzekeringsportefeuille in Ouddorp. Daar breidde Bram Pape het klantenbestand in de loop der jaren steeds verder uit,” vertelt Robijn. “In 1980 opende het huidige kantoor aan de Diependorst. Ook toen zaten we het liefst al dicht bij onze klanten.”

In deze jaren vormden Bram Pape, Addie de Vogel en later ook Jaap Hoekman de nieuwe directie. Nu vormt Robijn samen met zijn compagnon Van den Nieuwendijk de directie van het bedrijf.

Een verhuizing

Na al die jaren is het tijd voor vernieuwing. Volgens jaar start de verbouwing van het kantoor in Ouddorp. In Middelharnis vliegt De Vogel ook uit, zij verhuizen naar een nieuw pand aan de Landbouwweg. Ze trekken in het oude pand van Woongoed GO.

“We maken er op beide kantoren inspirerende werkplekken van,” vertelt Van den Nieuwendijk. “Met meer ruimte om onze klanten te ontvangen en activiteiten te organiseren.”

Klantenwaardering blijft het grootste compliment

“Wij bedanken iedereen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen de afgelopen 70 jaar. Vanzelfsprekend zijn we super trots op ons team en het vak. En natuurlijk dank aan onze klanten. Velen hebben onze nominatie gesteund door hun waardering uit te spreken. Dat is en blijft het grootste compliment dat je kunt krijgen,” aldus Adviesgroep De Vogel.