Nu ook glasvezelinternet voor de andere dorpen

Foto: DELTA Fiber Netwerk

DELTA Fiber Netwerk is al twee jaar bezig met een glasvezelcampagne op het eiland. Nu zijn ook de laatste dorpen aan de beurt.

Het is dit keer de beurt aan Ouddorp, Goedereede, Stellendam, Sommelsdijk en Middelharnis. Als 35 procent van de inwoners ‘ja’ zegt tegen glasvezelinternet, dan komt het er. Hiervoor moeten ze voor 10 november een abonnement afsluiten bij één van de aangesloten telecomaanbieders.

DELTA Fiber Netwerk is in september 2019 gestart met de aanleg van glasvezel in het buitengebied. Dit was voor Achthuizen, Den Bommel en Stad aan ’t Haringvliet. Hier is de aanleg bijna gereed. In Nieuwe-Tonge, Oude-Tonge en Oolgensplaat start de aanleg na de zomervakantie. Daarna zijn Dirksland, Herkingen en Melissant aan de beurt.

Blauwe dino’s

De grote blauwe dino’s waren de afgelopen tijd niet te missen. Ze stonden bij de Dorpstienden in Ouddorp en bij De Staver in Sommelsdijk. Deze dino’s kondigen een nieuw tijdperk aan voor het eiland. Een tijdperk met internet via glasvezel. Juist in deze tijd is het duidelijk geworden hoe belangrijk goed en betrouwbaar internet is. Thuis werken, thuis studeren en contact met vrienden en familie. Het gaat de laatste tijd allemaal digitaal. Het internet houdt ons verbonden.

Persoonlijk contact

Inwoners van de laatste vier dorpen worden persoonlijk geïnformeerd door middel van een brief. Op de website van het project kun je een postcodecheck doen. Ze kun je zien of het adres in aanmerking komt voor het aanbod.

Als inwoners voor 10 november 2021 een abonnement afsluiten, dan is de aansluiting gratis. Het enige dat je dan betaalt zijn de abonnementskosten voor internet, tv en/of bellen.

Glasvezel Informatiepunt

Op woensdag 1 september wordt een Glasvezel Informatiepunt geopend aan het Zandpad 70 in Middelharnis. Hier kunnen inwoners terecht met vragen over glasvezel. Ook kun je hier hulp krijgen bij het afsluiten van een abonnement. Het Glasvezel Informatiepunt is geopend van woensdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 18.00 uur. Op zaterdag kun je er terecht tussen 10.00 en 17.00 uur.

De officiële opening vindt plaats op zaterdag 4 september. Het pand wordt dan feestelijk geopend door wethouder Tea Both-Verhoeven en Piet Grootenboer. Hij is de directeur van DELTA Fiber Netwerk.

Over DELTA Fiber Netwerk

Wij zijn DELTA Fiber Netwerk is onderdeel van een van de snelst groeiende glasvezelbedrijven van Nederland. Zij zorgen voor de aanleg en het onderhoud van glasvezel in Nederland. De ambitie is dan ook om zo veel mogelijk mensen toegang te bieden tot hun razendsnelle glasvezelnetwerk. Inmiddels hebben al zo’n 900.000 huishoudens en bedrijven toegang tot het landelijke netwerk van DELTA Fiber. En daar komen iedere maand nog zo’n 20.000 adressen bij. Op naar 2 miljoen huishoudens en bedrijven die in 2025 gebruik gaan maken van het allerbeste internet.