Diverse inwoners beloond om inleveren oude batterijen

Foto: Stibat

Het inleveren van oude batterijen loont. Dat wordt al jaren gezegd, maar nu is er bewijs. Diverse inwoners hebben namelijk een cadeau gekregen.

In totaal werden vier gezinnen verrast met een bedankje van Stibat. Dat bedankje krijgen ze omdat ze oude batterijen hebben ingeleverd, met in het zakje hun gegevens. Zo zijn er deze maand vier Nationale Tuinbonnen uitgedeeld op het eiland.

De bonnen zijn ontvangen door de familie Westdijk uit Dirksland, de heer Hendriks uit Den Bommel, mevrouw Phylipsen uit Stellendam en de familie Klink uit Oude-Tonge.

De plus van een lege batterij

In elke lege batterij zit nog een plus. Ingezamelde batterijen leveren namelijk waardevolle metalen op, zoals ijzer, lood, zink, mangaan, kobalt en nikkel. Die zijn nodig voor het maken van fietsen, brilmonturen, pannen, bestek, leidingen, dakgoten en nog veel meer. Door lege batterijen in te leveren, draag je bij aan een duurzamere wereld. Als we de metalen uit batterijen hergebruiken, hoeven we minder nieuwe grondstoffen uit de natuur te winnen. En met 25.000 inleverpunten in Nederland is het een kleine moeite om lege batterijen in te leveren.

Lever ze in en geef ze een nieuw begin!

Elke maand verloot Stibat onder de inleveraars van lege batterijen tachtig Nationale Tuinbonnen van 25 euro. Ook geven ze twintig ‘support your locals’ dinerbonnen van € 50,- weg. En delen ze drie weekendjes weg ter waarde van € 445,- bij Center Parcs uit.

Wil jij ook zo’n mooie prijs winnen? Verzamel dan zoveel mogelijk lege batterijen en doe ze per 10 stuks in een zakje. Stop in dat zakje ook een briefje met daarop jouw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. Vervolgens lever je het zakje in bij een van de vele inleverpunten van Stibat. Deze zijn te vinden in de supermarkt, bouwmarkt of drogist. In Stibats batterijensorteercentrum in Lelystad selecteert een gerechtsdeurwaarder elke maand 103 gelukkige mensen.

Over Stibat

Sinds is een non-profitorganisatie Stibat. Sinds 1995 houdt ze zich bezig met het inzamelen, sorteren en recyclen van afgedankte batterijen en accu’s. Ze ontzorgen bedrijven en instellingen door uitvoering te geven aan hun wettelijke verplichting. Door het bieden van verantwoorde diensten en oplossingen dragen ze bij aan een beter milieu. Stibat streeft naar maximaal hergebruik van grondstoffen, Ze zorgen dan ook voor een veilige verwerking van batterijen en accu’s. Dit gaat geheel volgens nationale en Europese wet- en regelgeving.

Kijk voor meer informatie op: www.stibat.nl en www.legebatterijen.nl.