GOHelpt.nl: Deskundig advies in moeilijke tijden

Foto: GOHelpt.nl

Het is een lastige tijd voor veel ondernemers. Zowel op het eiland als in heel Nederland. En ondanks de versoepelingen, zijn de gevolgen van de crisis nog niet verdwenen.

Genoeg reden om met een online platform te komen waar ondernemers maatwerkhulp kunnen aanvragen. GOHelpt.nl is een samenwerking tussen de Federatie Ondernemersverenigingen Goeree-Overflakkee (FOGO), Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en de gemeente. Deze website is vergelijkbaar met HWHelpt in de Hoeksche Waard.

Ondernemers kunnen er per direct terecht met al hun vragen en problemen.

GOHelpt.nl

In een moeilijke situatie kan deskundig advies voor ondernemers cruciaal zijn. Via GOHelpt.nl kunnen ondernemers in contact komen met de aangesloten deskundigen. Deze deskundigen adviseren over een breed scala aan onderwerpen. En dat zijn onderwerpen waar de ondernemers zelf misschien niet zo in thuis zijn. Denk bijvoorbeeld aan advies over belastingen, juridische kwesties, bankzaken, bedrijfsvoering, horeca of vergunningen.

Het bijzondere aan dit initiatief? Het advies van GOHelpt.nl is gratis voor de ondernemer.

Impact

Uit een enquête onder ondernemers op het eiland bleek dat ruim drie kwart flinke financiële schade heeft opgelopen door de coronacrisis.

“Ik heb veel contact met de ondernemers op Goeree-Overflakkee,” zegt wethouder Tea Both-Verhoeven. “Ik ben enorm onder de indruk van de veerkracht en creativiteit die zij hebben laten zien. En ze laten dat nog steeds zien. Maar soms zijn de problemen wel heel complex. Dan heb je gewoon even hulp nodig om een oplossing te zien. Daarom ben ik ontzettend blij dat we in een mooie samenwerking GOHelpt.nl hebben opgericht. De kundige en betrokken adviseurs kunnen getroffen ondernemers goed helpen. Ook bieden ze perspectief aan hen die in zwaar weer verkeren. De gemeente stelt ook vouchers beschikbaar waarmee ondernemers de nodige ondersteuning kunnen bekostigen. Zo kunnen we hen een extra steuntje in de rug geven.”

Samen kom je verder

Er zijn aardig wat partners aangesloten bij GOHelpt.nl. Allemaal hebben ze hun eigen specialisatie en zo is er dus altijd wel iemand die kan helpen. Hieronder een overzicht van de partners:

  • Steef Visser – Accountant/fiscalist en CEO bij Visser & Visser
  • Natasja Robijn-Meijer – Advocaat bij Den Hollander Advocaten
  • Cora Blaak-Looij – Advocaat bij VLDW Advocaten
  • Elize Amons – Ondernemerscoach
  • Caspert van der Wel – Directeur Coöperatieve Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden
  • Renata Beijen – Regiomanager Koninklijke Horeca Nederland afdeling Zuid-Holland
  • Joël Eichler – Senior adviseur Economische Zaken bij de gemeente Goeree-Overflakkee

Steef Visser is naast zijn functie bij Visser & Visser ook voorzitter van de FOGO. “Corona is een gegeven en de gevolgen daarvan ook,” zegt hij. “Als ondernemers zijn we gewend om te knokken en mogelijkheden te zoeken. Wij helpen daar met het hele team graag aan mee. Laat GOHelpt één van de nieuwe mogelijkheden zijn. Er is een slogan die ik vaak gebruik en die zeker van toepassing is op GOHelpt. ‘Alleen ga je misschien sneller, maar samen kom je verder!’”