Alternatieve parkeerplaatsen bij Galathese Haven

Foto: Deltawind

De parkeerplekken aan de Galathese Haven in Ooltgensplaat zijn tijdelijk afgezet. Er zijn nieuwe parkeerplaatsen aangegeven door de gemeente.

Windpark De Plaet begon in september 2020 met het vervangen van de windmolens aan de Mariadijk in Ooltgensplaat. Inmiddels zijn er twaalf oude windmolens afgebroken. De plekken van de oude windmolens blijven niet leeg. Er komen zeven nieuwe molens voor terug in de plaats.

Levering onderdelen

Grote, overmaatse onderdelen van de nieuwe molens worden over de weg geleverd. Dit gebeurt tussen 12 juli en 13 augustus. Om de onderdelen veilig aan te voeren moest er rond de haven wat veranderen. De bestaande parkeerplaatsen zijn in die periode dan ook niet te gebruiken. Maar er is een oplossing voor gevonden. In de directe omgeving worden alternatieve parkeerlocaties gecreëerd. Deze zijn te zien op de foto.

Het paviljoen Sluishaven, de Buutenplaets en de trailerhelling blijven gewoon bereikbaar. Voor vragen kan er contact opgenomen worden met Deltawind. Zij zijn bereikbaar via 0187-47 05 44.

Kaart parkeergelegenheid Galathese Haven Ooltgensplaat