Het Glasvezel Informatiepunt in Dirksland is geopend

Foto: DELTA Fiber Netwerk

Op zaterdag 1 mei was het een feestelijke bedoeling in Dirksland. Daar opende wethouder Tea Both-Verhoeven samen met Piet Grootenboer van DELTA Fiber Netwerk het Glasvezel Informatiepunt.

“In deze tijd is het een noodzakelijkheid om een goede en snelle internetverbinding te hebben. Juist nu zie je hoe belangrijk dat is voor de sociale contacten én het werk. Opa’s en oma’s die hun kleinkinderen digitaal kunnen zien. Contact met collega’s of jongeren die online studeren,” benoemt wethouder Both-Verhoeven. “Dit wordt in de toekomst steeds belangrijker. Het is een nog groter deel van ons leven geworden.”

Glasvezel Informatiepunt

Met de versoepelingen van de coronamaatregelen mogen winkels weer open. Hierdoor kan ook het Glasvezel Informatiepunt in Dirksland open. Deze is te vinden aan de Ring 119 en je kunt er terecht voor hulp en informatie rondom het glasvezelinternet. Bijvoorbeeld hulp bij het maken van een keuze voor een telecomaanbieder. Of misschien heb je een vraag over je abonnement. Bij het Glasvezel Informatiepunt staat een adviseur klaar.

Uiteraard worden in de winkel de coronamaatregelen en de richtlijnen van het RIVM gehanteerd. Het Glasvezel Informatiepunt is geopend op onderstaande momenten:

  • Woensdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 18.00 uur
  • Zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur

Inwoners zijn persoonlijk geïnformeerd

Half april is de glasvezelcampagne in Dirksland, Herkingen en Melissant gestart. Als 35 procent van de inwoners ja zegt tegen de aanleg van een glasvezelnetwerk, dan komt het er. Ze moeten dan voor 14 juli 2021 een abonnement afsluiten bij een van de aangesloten telecomaanbieders. De inwoners die hiervoor in aanmerking komen, hebben hierover een brief ontvangen. Op de website gavoorglasvezel.nl kun je een postcodecheck doen om te zien of je in aanmerking komt voor het aanbod.

DELTA Fiber Netwerk

DELTA Fiber Netwerk is onderdeel van DELTA Fiber Nederland. Dat is het moederbedrijf van de telecomaanbieders DELTA en Caiway. DELTA Fiber Nederland is eigendom van de Zweedse investeerder EQT. Inmiddels de grootste glasvezelprovider van Noord-Europa.

DELTA Fiber Netwerk legt voortdurend nieuwe glasvezelnetwerken aan, voornamelijk in Randstedelijke gebieden en plattelandsregio’s. Al meer dan 800.000 woningen en bedrijven zijn aangesloten en hebben de beschikking over snel internet via glasvezel. Kijk voor meer informatie over de glasvezelcampagne in Dirksland, Herkingen en Melissant op gavoorglasvezel.nl.