D-reizen failliet, mogelijke doorstart wordt bekeken

Foto: Google Streetview

De D-rt Groep is het bedrijf achter reisorganisatie D-reizen en is vandaag failliet verklaard door de rechtbank in Haarlem.

Volgens het bedrijf wordt de reissector enorm getroffen door de coronacrisis. Er zijn vrijwel geen inkomsten. En dat in combinatie met de vertraging van het inmiddels goedgekeurde toekomstige voucherfonds is het bedrijf fataal geworden.

De franchise ondernemingen die opereren onder de merknaam VakantieXperts vallen buiten het faillissement.

Doorstart?

Er werken ruim 1150 mensen bij de 285 reisbureaus door heel Nederland. Ook in Middelharnis zit één van die vestigingen. Een curator onderzoekt de mogelijkheden voor een doorstart. “Het is een gitzwarte dag voor ons,” zegt Topman Jan Henne de Dijn tegen de NOS. “Er zijn de afgelopen periode veel gesprekken geweest met partijen om tot een oplossing te komen. Met ons faillissement valt een belangrijke schakel weg in de reisindustrie in Nederland.”

D-reizen werd meer dan vijftig jaar geleden opgezet door supermarktondernemer Dirk van den Broek. Er kan nog wel geboekt worden via D-reizen, dit is in verband met een mogelijke doorstart. Hoe het precies zit met vakanties die al geboekt zijn en vouchers is op dit moment niet bekend.