Reuzenpaasei Van Helden is voor Mondzorg Dogterom

Foto: PR Bakker Van Helden

Dat tandartsen en chocolade niet samengaan is deze Pasen onwaar gebleken. Het was namelijk Mondzorg Dogterom die het hoogste bedrag bood voor het reuzenpaasei.

Het ei werd gemaakt voor het 60-jarig jubileum van Bakker Van Helden in Middelharnis. Iedereen mocht erop bieden en de opbrengst was bestemd voor Kika. De veiling is inmiddels ten einde en op vrijdag 2 april werd het ei afgeleverd bij de nieuwe eigenaar. Dat was ook het moment waarop Kika-ambassadeur Kees Witte de cheque in ontvangst mocht nemen.

30 kilo chocolade

Het ei is gemaakt van ruim 30 kilo chocolade. Het is dan ook een vreemd gezicht als dat naar binnen wordt gebracht bij het team van mondzorgspecialisten. Het team wilde met de actie het goede doel steunen. Maar ze wilden ook meteen laten zien dat je met een goed onderhouden gebit best een stukje chocolade kunt eten.

De praktijk bracht een bod uit van 750 euro en was daarmee de grote winnaar van de veiling. Joline Dogterom mocht daarmee het ei van bijna een meter hoog in ontvangst nemen uit handen van Peter van Helden.

Jubileumactie

De veiling van het reuzen ei was de eerste actie van velen om het 60-jarig jubileum van de bakkerij te vieren. Inmiddels is ook de volgende actie alweer van start gegaan. Je kunt namelijk sparen voor je eigen bricks-bakkerij. Bij aankoop van 10 euro of meer krijg je een bricksstempel. Met 15 stempels is je spaarkaart vol en kun je je eigen bakkerij gaan bouwen.

Maar ja, een bakker is geen bakker als er niet iets lekkers bij gemaakt wordt. En dus zijn er ook speciale gebakjes gemaakt in de vorm van de steentjes. Daarmee krijg je extra stempels en kun je nog sneller je eigen bakkerij openen. Wacht echter niet te lang met sparen, er is maar een beperkte oplage en op is op.