Biologische aardappel uit strokenteelt zoekt fijnproevers

Foto: Familie Mosselman

Door de coronacrisis is er vrijwel geen horeca mogelijk en dus worden er veel minder aardappelen afgenomen dan normaal. En dus zijn er een hoop aardappelen blijven liggen.

Door Sam Fish

Weggooien is zonde, dat vindt ook de familie Mosselman in Ooltgensplaat. Zij verbouwen biologische Agria aardappelen middels strokenteelt. Daarbij worden diverse producten in rijen naast elkaar geteeld.

“De aardappelen zijn misschien niet de mooiste, maar wel de zuiverst geteelde daardoor de lekkerste. En ze zijn zowel geschikt voor koken als bakken,” laat de familie weten. En jij kunt deze lekkere aardappelen in huis halen!

Kom je zakken vullen

Om te zorgen dat die lekkere aardappelen niet worden vermaakt tot veevoer, heeft de familie Mosselman een mooie aanbieding. Op zaterdag 20 maart kun je bij de boerderij je bak of zak komen vullen met aardappelen. Voor maar 50 cent per kilo kun je een heerlijke en eerlijke aardappelmaaltijd verzorgen. Heb je vrienden, familie of buren die ook wel een aardappel lusten? Neem voor hen ook wat mee naar huis. De aardappelen kunnen worden afgehaald op zaterdag 20 maart tussen 10.00 en 12.00 uur.

De Agria’s zijn af te halen bij de familie Mosselman in Ooltgensplaat. Zij zijn te vinden aan de Altekleinsedijk 5. Eet smakelijk!