500 euro voor Stichting het gehandicapte kind

Foto: Jouw Marktkraam Ouddorp

Als laatste goede daad van 2020 heeft Jour Marktkraam in Ouddorp wel een heel mooi bedrag weggegeven aan een goed doel. Dit in samenwerking met de Albert Heijn in Ouddorp.

De winkelbazen mochten eind 2020 maar liefst 500 euro overhandigen aan Esmee Mijnders. Dit bedrag gaat naar de Nederlandse stichting voor het gehandicapte kind. Dat is een onafhankelijke stichting die leeft van donaties en vrijwilligers. En natuurlijk alles voor hun doel; geen kind zonder vriendjes.

Brood van gisteren

Het geld van de cheque is afkomstig uit het ‘brood van gisteren’ project. Dat is een samenwerking tussen de Albert Heijn en Jouw Marktkraam in Ouddorp. “Bij Albert Heijn hebben we altijd versgebakken brood, maar er blijft elke dag wel wat over. Brood dat gisteren vers gebakken is, is ook vandaag nog heerlijk,” zegt Martin de Berg van Albert Heijn. “Albert Heijn Ouddorp wil zoveel mogelijk voorkomen dat prima brood onverkocht uit de schappen verdwijnt. Daarom introduceerden we samen met Jouw Marktkraam Ouddorp ‘Brood van Gisteren’. Smakelijke producten van de dag ervoor tegen aantrekkelijke prijzen.”

Dus hoe een brood eerder nog werd verwerkt tot veevoer, wordt het nu voor een kleinere prijs doorverkocht. “Dat eerste willen we zoveel mogelijk voorkomen,” zegt Peter Grinwis. Hij is commercieel manager van Jouw Marktkraam in Ouddorp. “Dit project is goed voor het milieu en voordeling. De opbrengst ervan gaat ook nog eens naar een goed doel.” Een win-win situatie dus.

Het Gehandicapte Kind

Een samenleving waarin elk kind vriendjes heeft en geen gehandicapt kind alleen hoeft te spelen. Dat is het ideaal van de Nederlandse stichting voor het gehandicapte kind. Al sinds 1950 worden projecten gesteund op het gebied van spelen, leren en sporten. Dit alles voor kinderen met een handicap.

De cheque wordt in ontvangst genomen door Esmee Mijnders. “De meeste kinderen leren leven met hun beperking,” vertelt ze. “Hun grootste handicap is dat ze niet mee kunnen doen. Dat zorgt ervoor dat veel kinderen zich eenzaam voelen. De cheque draagt bij om samen concrete stappen te zetten om kinderen met en zonder handicap samen te laten spelen, leren en sporten.”