Ook definitief geen Tulpenwandeltocht in 2021

Foto: Sam Fish

Na Oranjepop is nu ook de kogel door de kerk voor de Tulpenwandeltocht in 2021. Beide evenementen gaan officieel niet door.

Door Sam Fish

In 2021 zou alweer de negende editie van de lentewandeltocht plaatsvinden op het eiland. De organisatie heeft echter na uitgebreid overleg besloten deze editie niet te organiseren. Er wordt al wel gekeken naar de volgende editie. Deze zal waarschijnlijk plaats vinden op 16 april 2022.

Gezondheid staat voorop

“Het is niet leuk om wederom onze populaire wandeltocht niet te kunnen organiseren,” schrijven ze op Facebook. “We moeten onze trouwe deelnemers teleurstellen. Maar de gezondheid van de deelnemers en vrijwilligers staat voorop. We zitten nog middenin de coronacrisis en het ziet er naar uit dat dit in april van dit jaar nog steeds zo zal zijn. De maatregelen die nu gelden zullen naar verwachting in april nog steeds (deels) gelden.”

De coronamaatregelen zijn volgens de organisatie niet te combineren met het evenement dat zij voor ogen hebben. “We hopen dat de situatie in 2022 er een stuk rooskleuriger uit zal zien. We zullen dan hopelijk weer vol overgave onze Tulpenwandeltocht kunnen organiseren.” Het plan is dus om deze te houden op 16 april 2022.