Glasvezel op Oost Flakkee dichterbij dan ooit

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

DELTA Fiber Netwerk is hard op weg op een glasvezelnetwerk aan te leggen op het eiland. De aanleg in het buitengebied begon afgelopen zomer.

In de eerste fase start een glasvezelcampagne in Nieuwe-Tonge, Oude-Tonge en Ooltgensplaat. Als 35 procent van de inwoners voor 7 april een abonnement afsluit voor glasvezel, dan komt ook hier een glasvezelverbinding. Het afsluiten van zo’n abonnement kan bij één van de aangesloten telecomaanbieders.

Nog voor de bouwvakantie start de campagne voor de tweede fase. Dirksland, Herkingen en Melissant zijn dan aan de beurt. Ook hier moet 35 procent van de inwoners zich aan willen sluiten op het glasvezelnetwerk. Na de zomervakantie volgt de derde fase van het plan. Daarbij gaat het om Stellendam, Goedereede en Ouddorp. En als vierde en laatste fase zijn Middelharnis en Sommelsdijk aan de beurt.

Grote blauwe dino

Je hebt ze misschien wel zien staan; de grote blauwe dino’s. Vorige week stond deze aan de Stationsweg 18G in Oude-Tonge. Deze dino kondigt voor Oude-Tonge, Nieuwe-Tonge en Ooltgensplaat een nieuw tijdperk aan. Een tijdperk met glasvezelinternet.

“Mensen werken veel thuis. Studenten krijgen online les. En we videobellen vaker dan ooit tevoren. En daarom is juist nu een stabiele en snelle internetverbinding erg belangrijk,” zegt een woordvoerder. “Het houdt ons verbonden met elkaar.”

Informatie voor inwoners

Inwoners van deze dorpen die in aanmerking komen voor een glasvezelaansluiting worden persoonlijk geïnformeerd. Dit gebeurt via een brief. Op de website gavoorglasvezel.nl kun je een postcode check doen. Zo zie je gelijk of jouw adres in aanmerking komt voor het aanbod.

Kom je in aanmerking en wil je een glasvezelverbinding? Dan kun je je aanmelden bij een van de telecomaanbieders. Ook deze zijn te vinden op de bovengenoemde website. Doe dit voor 7 april 2021 en je krijgt de aansluiting gratis. Het enige dat je moet betalen zijn de abonnementskosten voor het pakket dat je afsluit.

Glasvezel informatiepunt

Heb je liever eerst wat meer informatie over glasvezel en het internet? Ga dan even langs bij het Glasvezel informatiepunt. Deze wordt op 20 januari geopend aan de Dabbestraat 11 in Oude-Tonge. Hier kunnen inwoners terecht met vragen over glasvezel. Maar je krijgt hier ook hulp bij het afsluiten van een abonnement.

Dit informatiepunt is geopend van woensdag tot en met vrijdag tussen 11.00 en 18.00 uur. Op zaterdag kun je er terecht van 10.00 tot 17.00 uur.

Over DELTA Fiber Netwerk

DELTA Fiber Netwerk is onderdeel van DELTA Fiber Nederland. Dat is het moederbedrijf van de telecomaanbieders DELTA en Caiway. DELTA Fiber Nederland is eigendom van de Zweedse investeerder EQT. Inmiddels de grootste glasvezelprovider van Noord-Europa.

DELTA Fiber Netwerk legt voortdurend nieuwe glasvezelnetwerken aan, voornamelijk in Randstedelijke gebieden en plattelandsregio’s. Al meer dan 700.000 woningen en bedrijven zijn aangesloten en hebben de beschikking over snel internet via glasvezel.

Kijk voor meer informatie over de glasvezelcampagne in Nieuwe-Tonge, Oude-Tonge en Ooltgensplaat op gavoorglasvezel.nl.

Cookieinstellingen