Gratis online coaching in coronatijd erg belangrijk

Foto: Afbeelding van Natasha Spenser via Pixabay

Al bijna 400 coaches door het hele land hebben zich aangesloten bij de stichting DoeHetSamen. Dit is opgericht tijdens de coronacrisis.

Door Hedwig Heeren

Deze stichting helpt mensen kosteloos de coronacrisis door. Het grootste doel; zo ongeschonden mogelijk door de crisis heen komen. Ze staan mensen bij die vastlopen op diverse gebieden. Denk aan financiën en carrière. Maar ook gezondheid, gezin en emotioneel welzijn. En dat allemaal gratis en online.

Aanmelden

Mensen die hulp nodig hebben kunnen zich aanmelden via de website van DoeHetSamen. Zij kunnen daar een coach, therapeut of deskundige uitkiezen die bij hen past. Samen ga je dan aan de slag om de problemen op te lossen. Je krijgt vijf gratis coachingssessies. Daarna kun je ervoor kiezen om tegen gereduceerd tarief verder te gaan. Je kunt er ook voor kiezen om het alleen verder te doen.

Rutney Sluis is initiatiefnemer van de stichting. Hij wil mensen uit het dal helpen waarin ook hij terecht kwam tijdens de eerste lockdown. Naast de coaches hebben zich inmiddels ook zo’n 30 vrijwilligers aangesloten bij het project.

Duizend coaches

Sluis is ondernemers, spreker en oprichter van het Sluis NLP Instituut. Daarnaast is hij ook NLP-trainer. Het is zijn levensmissie om wereldwijd meer mentaal en fysiek welzijn te creëren. Hij geeft tot ver over de grens lezingen over de elementen van geluk. Dat zijn succes, mindset, beperkingen overwinnen, het bouwen van de juiste relaties en je ware potentie vervullen.

Het doel van DoeHetSamen is om 1000 coaches aan zich te binden. Zo zouden ze wekelijks 3000 gratis coachingsuren aan kunnen bieden.

De drijfveer

“Begin dit jaar had ik grootse plannen gemaakt voor mijn bedrijven, stichtingen en gezin. Door corona vielen al die plannen in duigen,” vertelt hij. “Ik worstelde met dit verlies, het verdriet en de pijn die dit met zich meebracht. In die dagen werd ik veel gebeld door mensen die ook enorm aan het worstelen waren. Ondernemers die net als ik inkomsten zagen wegvallen. Maar ook mensen met paniekaanvallen, angststoornissen of erger. Ik voelde een drang om hen te helpen, maar tegelijkertijd had ik een gevoel van onmacht. Ik wist dat ik dit niet alleen kon. Vanuit die pijn en het verlangen om mensen te helpen, ben ik DoeHetSamen gestart. Samen kunnen we uitdagingen oplossen en zo goed mogelijk uit deze crisis komen.”