Het grote moment is aangebroken voor EcoNL

Foto: PR EcoNL

Na jaren van voorbereiding is het eindelijk zover; EcoNL is van start gegaan! Een mooi moment voor de organisatie.

EcoNL is een samenwerking van elektriciteit grootgebruikers. Het is opgericht om onderling elektriciteit uit te wisselen en, indien nodig, gezamenlijk in te kopen en te verkopen. Grootgebruikers hebben dan geen energiebedrijf meer nodig. De coöperatie EcoNL vervult deze rol.

Samenwerking

EcoNL werkt samen met lokale en regionale overheden en maatschappelijke instellingen. De gemeente en de provincie hebben bij het ontstaan van deze coöperatie financieel geholpen. Zij zagen het belang van lokale energieopwekking en stimuleerde het initiatief met en startsubsidie. De stichting Energieke Regio heeft het project tijdens de onderzoeks- en oprichtingsfase begeleid.

EcoNL

EcoNL is een coöperatie zonder winstoogmerk. Ze streven naast rendement voor de deelnemers ook een maatschappelijk doel na. Zo zal er ieder jaar bepaald worden welke duurzame initiatieven gesteund gaan worden. Dit wordt bepaald door de leden van EcoNL.

Bedrijven en maatschappelijke instellingen die grootgebruikers zijn, kunnen zich vanaf januari 2021 aanmelden bij EcoNL. Zij worden dan lid van de coöperatie en kunnen zo, samen met andere leden, bepalen hoe de coöperatie verder vormgegeven moet worden. Alle voorwaarden en tarieven zijn bij het bestuur van EcoNL op te vragen. Neem hiervoor contact op door een e-mail te sturen naar [email protected].