Spaar de Albert Heijn-koopzegels voortaan digitaal

Foto: Sam Fish

Slecht nieuws voor de fervent koopzegels spaarders van de Albert Heijn. De zegels worden vanaf 1 juni alleen nog maar digitaal uitgegeven.

Door Hedwig Heeren en Sam Fish

Het sparen gaat voortaan via de Albert Heijn app. Na aankoop worden de zegels automatisch bijgeschreven in de app. Zo hoef je dus nooit meer te plakken en kun je een losse zegel dus ook niet meer verliezen. En geen zorgen als ze nat worden, dat maakt in de app niets uit.

Waarde

De waarde van het boekje blijft hetzelfde. Nu kun je per euro 1 koopzegel erbij kopen tijdens het boodschappen doen. In het boekje passen 490 zegels en elke zegel is 10 cent waard. En bij inlevering zou dat 49 euro waard zijn. Nu krijg je bij inlevering 52 euro terug voor het boekje. Dat blijft in de app precies hetzelfde.

Digitaal sparen

Vorige zomer kwam Albert Heijn al met digitaal sparen voor spaaracties. Straks kunnen klanten met een persoonlijke bonuskaart dus ook de koopzegels op die manier binnenhalen.

“Digitaal sparen is niet alleen gemakkelijk, het bespaart ook papier. Daarmee is het dus ook direct milieuvriendelijker,” laat een woordvoerder weten. Normaal gesproken kun je dus een zegel kopen. Die wordt nu bij het scannen van de Bonuskaart automatisch bijgeschreven in het koopzegeloverzicht.

Halve boekjes

Door het corona-virus is er de laatste maanden geen koopzegel meer verkocht in Nederland. En dus kan het zomaar zijn dat je bent blijven zitten met een half boekje. Geen paniek. Halve boekjes kunnen nog tot 31 december van dit jaar worden aangevuld. Tot die tijd heb je nog de optie om te kiezen voor papieren zegeltjes.

Bestaande zegels en spaarboekjes worden dus tot die tijd afgebouwd. Het slimste is dus om over te stappen op digitaal zodra je zegelboekje compleet is.