Primera in juni overgenomen door de boekhandel

Foto: Sam Fish

Krijna en Kees zorgen al jaren voor de goede service binnen hun Primera in Middelharnis. Maar ze sluiten het hoofdstuk af en gaan genieten van hun vrije tijd. De winkel wordt verkocht aan Jasper en Heleen van de boekhandel.

Door Sam Fish

“We willen het geen pensioen noemen,” zegt Krijna. “Misschien vinden we het niets doen helemaal niet leuk en gaan we toch weer een beetje werken. We noemen het daarom gewoon ‘genieten’ van onze hobby’s, kinderen en kleinkind. We gaan genieten. Klinkt ook heerlijk.”

Overname

De overname komt niet zomaar uit de lucht vallen. “We zagen het al een tijdje zitten,” vertelt Jasper Dekker van boekhandel Dekker & Van Esbroek. De Primera gaat ook zijn naam dragen. “Het is een mooie aanvulling op ons assortiment. En met de ING en Post NL erbij is het echt een servicepunt. We wilden dit al een tijdje en dat wisten ze. Daarom kwamen ze naar ons voor deze overname. Als je dan de kans krijgt, dan zeg je geen nee.”

“We zien het echt als een mooie kans om een samenwerking te creëren,” zegt Heleen van Esbroek. “De twee winkels zijn een goede aanvulling op elkaar. En met de boeken is er wel wat overlapping, we zetten bijvoorbeeld gewoon de Top10 boeken neer. Maar verder blijft eigenlijk alles zoals het is.”

Vertrouwd

En wat Heleen zegt klopt als een bus. Het ING-punt blijft, het wordt hooguit vernieuwd zodra de corona-crisis voorbij is. En ook het PostNL punt blijft zoals het is. “De indeling van de winkel blijft hetzelfde, er verandert niets in het assortiment. De indeling komen we niet aan,” bevestigt Jasper. “Het blijft voor de klanten gewoon de winkel die het altijd was. Alleen zonder Krijna en Kees.”

Jasper gaat zelf het grootste deel van de week in de Primera staan. Eén dag in de week ruilen hij en Heleen van plek. “Ik kom hier te staan met het vertrouwde personeel. Want op een paar mensen die met pensioen gaan na, blijft iedereen gewoon hier in de winkel.”

Heropening

Echt een grote overgang zal er niet zijn, de winkel blijft namelijk gewoon open. “We hoeven niets te verbouwen, dus dat scheelt enorm,” geeft Jasper aan. “Alleen het ING-punt wordt omgebouwd tot ING Punt nieuwe stijl, daarnaast komt er een Geldmaat pinapparaat waar de klanten met alle passen welkom zijn voor geld opnemen en storten. Maar wanneer dat gaat gebeuren is nog niet zeker. Dat ligt allemaal aan de maatregelen van de overheid rondom het corona-virus. Maar als het zover is blijft de winkel gewoon open.”

En hoewel de winkel niet dicht hoeft voor een verbouwing willen Heleen en Jasper het niet zomaar voorbij laten gaan. De winkel opent op dinsdag 2 juni, aangezien het maandag 1 juni Pinksteren is.
“We willen dan natuurlijk wel even open staan bij de opening. Wat we precies gaan doen weten we nog niet, daar zijn we nog over aan het brainstormen. Waarschijnlijk wordt het een leuke openingsactie voor de klanten. Maar dat maken we nog wel bekend,” aldus Jasper.

Overdracht

Het zal voor Kees en Krijna wennen zijn om straks niet meer in de winkel te staan. “Het is raar om de winkel te verkopen, maar het voelt tegelijkertijd ook goed,” laat Krijna weten. “Wij willen langs deze weg ook gebruik maken om al onze  klanten van de afgelopen 14 jaar te bedanken voor hun klandizie. Samen met hen en onze medewerkers hebben we er een mooie winkel van kunnen maken. Hij is bij Heleen en Jasper in goede handen en ik heb het volste vertrouwen dat het gewoon helemaal goed gaat komen. Ik wil hen in ieder geval heel veel succes wensen.”

“En wij willen jullie natuurlijk bedanken,” zegt Heleen. “Dit is voor ons een geweldige kans en we gaan jullie niet teleurstellen.”