Horeca echt pas open vanaf 1 juni middaguur

Foto: Afbeelding van Sabine van Erp via Pixabay

Bij de aankondiging van de corona-versoepelingen werd gezegd dat de horeca vanaf 1 juni weer open mag. Strandtenteigenaren in Scheveningen dreigden dit al eerder te doen.

Door Nieuws.nl

Het kabinet houdt echter voet bij stuk. De horeca mag pas op 1 juni openen en dan pas vanaf het middaguur. Het kabinet neemt daarmee het advies over van de veiligheidsregio’s in Nederland. Dat meldden ingewijden aan het ANP.

Veiligheidsregio’s

In Nederland zijn er 25 veiligheidsregio’s. Zij kijken per regio welke maatregelen er relevant zijn voor het gebied. Maandagavond 18 mei kwamen zij samen om te kijken naar de aangekondigde versoepelingen. Ondanks de druk vanuit de horecabranche om de deuren toch eerder te openen, hebben ze aangegeven dit niet toe te staan.

Middaguur

Het kabinet wil dat de horeca op 1 juni vanaf het middaguur de deuren pas opent. Kappers mochten 11 mei wel vanaf middernacht weer aan de slag, maar dat willen ze bij de horeca niet hebben. Dat moet voorkomen dat er allerlei feestjes en andere bijeenkomsten worden georganiseerd.

Verlies

Veel restaurants, cafés en strandtenten willen zo snel mogelijk weer open. Ze lijden veel verlies zonder bezoekers. Ook vinden ze dat ze nu al kunnen voldoen aan de corona-restricties, zoals de anderhalve meter afstand en de hygiëneregels.

Bovendien valt 1 juni op tweede Pinksterdag. Premier Rutte liet eerder doorschemeren dat het bespreekbaar is om het hele Pinksterweekend open te zijn. Maar daar is nog niets zeker over. Het kabinet richt zich nu naar het advies van de veiligheidsregio’s.

Doorgang

Dinsdag zou het kabinet volgens ingewijden besluiten dat ook de andere aangekondigde versoepelingen doorgaan. Het gaat hierbij om het beperkt openen van musea, culturele instellingen en het voortgezet onderwijs.