Gratis juridisch advies? Ook in corona-tijd!

Foto: PR Rechtswinkel GO

Heb je een juridisch probleem en zou je hier graag advies over willen? Het recht is iets waar je (vaak onwetend) veel mee te maken hebt in uw dagelijks leven.

Zo kun je je afvragen of je zomaar mag worden ontslagen. Of hoe zit het als je ex-partner zich niet aan de afspraken uit het echtscheidingsconvenant houdt? De medewerkers van Rechtswinkel Goeree-Overflakkee helpen je graag met juridische vragen of onduidelijkheden.

Inloopspreekuur

Normaal gesproken heeft de Rechtswinkel iedere vrijdagavond een gratis juridisch inloopspreekuur. Op dit moment vragen de corona-maatregelen om een andere aanpak. Wij helpen je nog steeds erg graag et alle juridische vragen. Daarom doen we dit nu via de mail.

Twee medewerkers van de Rechtswinkel de vragen behandelen. Na het ontvangen van je mail, zal een bevestiging worden gestuurd. De medewerkers zullen een gratis juridisch advies opstellen aan de hand van de vragen die opgenomen zijn in de mail. Je ontvangt het advies binnen twee weken per mail. De vragen kunnen gemaild worden naar [email protected].

Rechtswinkel Goeree-Overflakkee

De Rechtswinkel Goeree-Overflakkee is een stichting die wordt gerund door rechtenstudenten. Zij doen dit op vrijwillige basis en passen op deze manier de geleerde theorie in praktijk toe. Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie? Neem dan eens een kijkje op de website of volg Rechtswinkel Goeree-Overflakkee op Facebook. Regelmatig worden hier nieuwe artikelen geplaatst met informatie over het werk van de Rechtswinkel. Maar je kunt er ook terecht voor relevante juridische informatie en tips.

Vrijwilligers gezocht

Ook in deze Corona-tijd is het team per direct op zoek naar extra handjes. Ze zoeken nieuwe enthousiaste vrijwilligers die Rechtswinkel Goeree-Overflakkee willen komen versterken. Op dit moment nog per mail, maar in de toekomst hopen ze weer fysieke spreekuren te houden.

Ze verwachten dan dat je één à twee keer per twee maanden beschikbaar bent op vrijdagavond van 19.30 tot 21.00 uur. Het gaat dan om een inloopspreekuur in Numansdorp, Middelharnis of Oude-Tonge.

Daarnaast woon je iedere tweede vrijdag de gezamenlijke vergadering met alle vrijwilligers bij. Deze is van 18.30 tot 19.00 in Oude-Tonge. Ambitieuze universitaire rechtenstudenten die het eerste jaar van de bachelorhebben afgerond en graag juridische ervaring op willen doen kunnen een mail sturen naar [email protected]