BeCare Takes Care! COVID-19 coördinator training

Foto: BeCare

Het corona-virus heeft een enorme maatschappelijke impact die zijn gelijke niet kent in de moderne tijd. Zaken die voorheen normaal en vanzelfsprekend waren, zijn dit niet meer.

Advertorial

Naast de uitdagingen voor de volksgezondheid ligt er een enorme taak voor het bedrijfsleven. Veel branches zijn, al dan niet verplicht, nog gesloten. Bedrijven in andere branches kunnen door, maar moeten dit op een andere manier doen dan ze gewend zijn. Veel branches zullen met een procedure moeten komen om ondanks de corona dreiging weer open te mogen. Bedrijven in deze branches zullen stoeien met de vraagstukken rond COVID-19 en hier begeleiding voor zoeken.

Training

Zoals altijd: BeCare Takes Care! Ze zijn klaar om je te helpen, begeleiden en adviseren in het COVID-19 en/of 1,5 meter proof maken van jouw organisatie. BeCare lanceert vandaag de training ‘Coördinator COVID-19’. Werk je in de kinderopvang, primair onderwijs, speciaal onderwijs, sportvereniging, supermarkt, kledingwinkel, of ben je gastouder? Dan is deze training voor jou. De training wordt compleet COVID-19 proof gegeven, waarbij de veiligheid van de cursisten is gewaarborgd.

In het verlengde van de BHV-trainingen, richt ook de training Coördinator COVID-19 zich op het inventariseren van risico’s. Nieuwe risico’s omtrent het virus, brengen nieuwe handelingen en voorzorgsmaatregelen met zich mee. Op het gebied van trainingen levert BeCare maatwerk en focussen ze op het toepassen van de theoretische kennis in de praktijk.

Keurmerk

Met gecertificeerde veiligheidsdeskundigen leveren zij hoogstaande diensten die getoetst zijn aan de richtlijnen COVID-19 van de regering. Je kunt dus met een gerust hart jouw organisatie of bedrijf laten controleren & adviseren door BeCare. Na een controle, goedkeuring en COVID-19 plan op maat kunnen zij jouw organisatie voorzien van een ‘COVID-19 Keurmerk’.

De veiligheidsdeskundigen van BeCare leren het pand en de gebouwgebruikers graag kennen. Ze komen dan ook langs in de organisatie om de risico’s te inventariseren. Ze werken uiteraard volledig COVID-19 proof en bewaken de veiligheid en gezondheid van de deskundigen en jouw medewerkers.

Cursus

Deze cursus is bedoeld voor medewerkers die de organisatie moeten inrichten volgens de 1,5 meter regeling en/of de organisatie COVID-19 veilig moeten maken. Deze richtlijnen moeten bewaken en controleren, om de organisatie zo veilig en gezond mogelijk te houden. De duur van de cursus is volledig afhankelijk van de gekozen trainingsvorm.

Instroomeisen

Om mee te mogen doen moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Je bent iemand met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. En je hebt goede kennis van de taal waarin de cursus wordt gegeven (standaard Nederlands, Engels op aanvraag).

Inhoud van de cursus

Tijdens de training nemen ze je mee in alle ins- and outs omtrent COVID-19, oftewel het corona-virus. Het begint met een brede introductie van COVID-19 om je zo goed mogelijk op de rest van de training voor te bereiden. Ook wordt je in staat gesteld om vragen van je collega’s of klanten te beantwoorden. Je leert de regels en richtlijnen en hoe deze toe te passen in jouw werkomgeving.

Hoe ga je om met het liftgebruik of hoe wordt de toegang tot het gebouw gereguleerd? In de training kom je erachter welke voorzorg materialen in jouw werkomgeving passen. Heeft het namelijk zin om mondkapjes te gebruiken in de situatie waar jouw organisatie zich bevindt? Ook leren ze je hoe je de cultuur en het gedrag binnen jouw organisatie verandert. De nieuwe richtlijnen omtrent veilig werken en de ’1,5 meter proof situatie’ moeten natuurlijk wel worden opgevolgd.

De training bevat ook een bezoek van 1 uur aan een locatie van de organisatie om de geleerde kennis in de praktijk te brengen.

Examen

De instructeur beoordeelt tijdens de trainingsdag de theoretische en praktische competenties van de deelnemers. Dit kan online gedaan worden, maar ook op eigen locatie van de klant. De deelnemers die de training afronden ontvangen het deelname-certificaat Coördinator COVID-19.

Wat kun je als Coördinator COVID-19?

  • Je controleert de 1,5 meter situatie
  • Je bewaakt en zorgt voor de veilige, prettige en gezonde werkomgeving
  • Je begeleidt gebouwgebruikers
  • Je verspreidt intern informatie rondom regels en het virus
  • Je bent in staat het gedrag van collega’s en klanten te beïnvloeden
  • Je bent een vraagbaak voor collega’s

Na de training zal BeCare persoonlijk kennis maken met de ruimte, werkomgeving en situatie en hierbij advies uitbrengen. Dit bezoek heeft een duur van 1 uur. Ze brengen de geleerde kennis samen in praktijk. Zo weet jij zeker dat jouw werkomgeving COVID-19 en/of 1,5 meter proof is.

Kosten

Kosten afhankelijk van de gekozen trainingsvorm. Ga in gesprek met BeCare en kijk wat zij voor jouw bedrijf kunnen betekenen. Bel met 0187 89 21 77 – of mail naar [email protected].