Volgens RIVM weer een nieuwe corona-besmetting erbij

Foto: Image by Miroslava Chrienova from Pixabay

Het RIVM meldt voor Goeree-Overflakkee een totaal aantal positieve corona-testuitslagen van 252. Dat is er één meer dan gisteren.

Door Sam Fish

Deze nieuwe besmetting valt buiten zorgorganisatie CuraMare. Op de nieuwe corona-kaart van dinsdag 12 mei is namelijk te zien dat er binnen de locaties van CuraMare geen nieuwe besmettingen bij zijn gekomen.

Op de kaart is tevens alleen maar goed nieuws te melden. Zo zien we dat er twee mensen genezen zijn verklaard. Het gaat om één persoon in het ziekenhuis in Dirksland en één persoon binnen woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk. Daarnaast zien we ook een -1 staan bij de thuiszorg. Daar gaat het echter om een met corona besmette persoon die geen thuiszorg meer ontvangt. Dat is te zien aan het sterretje dat erbij staat.

Hiermee komt het totaal aantal mensen binnen CuraMare dat nog ziek is op 12 te staan.

Cijfers

Houd er wel rekening mee dat deze cijfers niet compleet zijn. Zo weten we dat het RIVM voor Goeree-Overflakkee nu 251 positieve testuitslagen heeft gemeld. Maar lang niet iedereen wordt getest. De kans is dus groot dat er veel meer corona-patiënten rondlopen. Je kunt ook het virus bij je dragen, zelf niet ziek zijn, maar wel anderen besmetten.

Het is daarom erg belangrijk om je altijd en overal aan de maatregelen te houden. Blijf zoveel mogelijk thuis. Moet je echt even naar buiten? Houd dan minstens anderhalve meter afstand van anderen. Heb je ziekteverschijnselen? Dan blijf je sowieso thuis. Komt er koorts bij? Dan blijft het hele gezin thuis.

Het virus verspreidt zich niet, dat doen wij.

Zorg voor jezelf

Veel mensen zitten nu thuis en hebben nog maar weinig contact met de buitenwereld. We zijn nu ook veel meer op onszelf aangewezen dan eerst. En dat is even wennen. Maar zorg wel goed voor jezelf. Dat is nu nog harder nodig dan normaal.

Het alleen zijn kan veel emoties met zich meebrengen. Probeer telefonisch contact te houden. Ben je goed ter been? Loop eens een rondje door de buurt en maak een praatje met de mensen die je tegenkomt. Natuurlijk wel op anderhalve meter afstand. Maar we zitten allemaal in hetzelfde schuitje en kunnen een praatje goed gebruiken.

Beweging is sowieso een goed idee en goed eten ook. Probeer daarnaast een dagelijkse structuur aan te houden. Dus sta op tijd op, ga op een vaste tijd naar bed en maak desnoods een to do list voor de dag. Elke taak die je af kunt strepen levert een goed gevoel op.
Heb je echter gezondheidsklachten? Blijf dan thuis. Heeft iemand in je gezin koortsverschijnselen? Dan blijf je ook thuis. Maar bellen kan natuurlijk altijd!

CuraMare corona-kaart 12 mei