Grote verbouwing voor Albert Heijn Sommelsdijk

Foto: Sam Fish

Het is inmiddels 12 jaar geleden dat de supermarkt aan de Dorpsweg in Sommelsdijk overging van C1000 naar Albert Heijn. Nu is het tijd voor een ingrijpende verbouwing.

Door Sam Fish

En die verbouwing staat gepland. Op woensdag 22 april gaat om 17.00 uur de winkel dicht en op woensdag 6 mei is om 11.00 uur de feestelijke opening. “Meestal doen we een verbouwing van zaterdag tot en met woensdag, dit duurt dan anderhalve week. Maar we verbouwen hier niet op zondag en Koningsdag zit er ook nog tussen,” vertelt Nico van der Pijl, hij is assistent supermarktmanager bij de Albert Heijn in Sommelsdijk. “Dat zorgt ervoor dat we iets langer bezig zijn, dus laten we de verbouwing al op woensdag starten.”

Verbouwing

De verbouwing die gepland staat is geen kleintje. “De winkel wordt helemaal nieuw ingericht,” geeft Nico aan. “De entree komt op een andere plek en de indeling verandert ook.” De versafdeling voor vleeswaren en kaas en de bakkerij blijven, maar krijgen wel een grote make-over en de groenteafdeling krijgt dry misting wat ervoor zorgt dat groente en fruit langer vers blijft.

Extra’s

De dry-misting en de make-overs zijn niet het enige nieuwe voor de winkel. “Er komt een stomerijservice bij en we krijgen zelfscankassa’s,” laat hij weten.

“De komende weken worden de medewerkers getraind om om te gaan met de vernieuwde afdelingen. Met name voor de zelfscan. Omdat er meer vers zal worden verkocht wordt hieraan ook extra aandacht gegeven door middel van training. Vers, verser, verst is het motto van Albert Heijn en ook in Sommelsdijk zal dit merkbaar zijn.

Het artikel gaat door onder de video

Assortiment

Maar bij zo’n grootschalige verbouwing zijn klanten toch altijd bang dat er producten gaan verdwijnen. “Het aantal producten blijft vrijwel hetzelfde. Er is een analyse gemaakt van de verkopen en de wensen van de klanten. De herindeling biedt kansen om de winkel hierop aan te passen, het aanbod blijft heel ruim zoals de klant bij Albert Heijn gewend is,” laat Nico weten.

Voedselbank

Bij zo’n grote verbouwing moet natuurlijk de hele winkel leeg. “We blijven de week voor de verbouwing gewoon vullen,” zegt Nico. “Mensen moeten gewoon boodschappen kunnen doen. Alle vers- en diepvriesproducten die op woensdagmiddag nog over zijn, worden gedoneerd aan de voedselbank. Zij kunnen dat allemaal heel goed gebruiken en weggooien is zonde. Dus dit is een perfecte oplossing. “

Nieuwe winkel

De nieuwe winkel krijgt dus een nieuwe ingang en die komt op de plek waar nu de kassa’s staan. Dat houdt in dat de kassa’s worden verplaatst. “Dat geeft ons ruimte om te vernieuwen. We krijgen zes zelfscan kassa’s, daar kan alleen gepind worden,” geeft Nico aan. “Maar contant betalen kan natuurlijk ook gewoon na de verbouwing. Er blijven drie bemande bandkassa’s over.”

Daarnaast wordt ook het parkeerterrein onder handen genomen. “We hebben niet heel veel ruimte om te spelen met de indeling, maar we gaan wel kijken of we wat meer parkeerplaatsen kunnen creëren voor de klanten,” verduidelijkt hij. “Het blijft dus aan de buitenkant grotendeels hetzelfde.”

Opening

De heropening van de vernieuwde supermarkt is op woensdag 6 mei om 11.00 uur. “We weten nog niet precies wat, maar we gaan wel iets speciaals doen. Er is sowieso iets lekkers voor de klanten.”

  • Wil je niets missen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

verbouwing Albert Heijn Sommelsdijk