Welke isolatie werkt het beste voor jouw woning?

Foto: Erik Mclean via Pexels

Een goede manier om energie te besparen is het isoleren van de woning. Welke vorm van isolatie de beste keuze is, verschilt per woningtype.

De gemeente Goeree-Overflakkee helpt inwoners via www.klimaatkrachtiggo.nl op weg met een top 5 van isolatiemaatregelen. Deze zijn geschikt voor de meest voorkomende woningtypen op het eiland.

In een goed geïsoleerde woning neemt het energieverbruik af. De energierekening daalt en het wordt comfortabeler in huis. Er zijn veel verschillende isolatiemogelijkheden. Op de website staan acht meest voorkomende soorten woningen, met bouwjaren tussen 1900 en 2000. Per type woning is een top 5 samengesteld met de maatregelen die de meeste energie besparen. Hoeveel dit scheelt staat er ook vermeld.

Veel oude woningen

Op Goeree-Overflakkee is 22% van de woningen voor 1950 gebouwd. Dit zijn vaak huizen in het oude centrum, maar ook boerderijen en dijkwoningen. Deze zijn tijdens de bouw niet of nauwelijks geïsoleerd. Hier is vaak nog veel winst te behalen. Maar ook voor bewoners van nieuwere woningen zijn er genoeg mogelijkheden om energie te besparen en loont het om de website eens te bekijken.

Inwoners die meer informatie willen, kunnen terecht bij het Energieloket GO. Het loket helpt stap voor stap bij energie besparen. Op www.energieloketgo.nl staat onder andere informatie over snelle besparingskansen. Maar je vindt er ook uitgebreide informatie over isolatie en aardgasvrij verwarmen. Inwoners die advies op maat willen, kunnen hier ook een afspraak maken met een lokale energiecoach en -adviseur.

Belangrijk voor de toekomst

Isoleren heeft op korte termijn voordelen, zoals energie besparen en meer comfort. Maar op de langere termijn heeft dit ook een positief effect op de manier waarop woningen duurzaam verwarmd kunnen worden. Want uiterlijk in 2050 verwarmen we huizen in Nederland aardgasvrij. Een woning die goed is geïsoleerd, heeft meer mogelijkheden om deze op een duurzame manier te verwarmen.

Over Klimaatkrachtig Goeree-Overflakkee

Klimaatkrachtig Goeree-Overflakkee is een initiatief van de gemeente. Vanuit dit programma werken ze met inwoners, ondernemers en andere partijen samen aan een duurzame toekomst. Ze gaan hierover met elkaar in gesprek, delen nieuws en inspiratieverhalen en werken samen aan klimaatplannen.

Isolatie top 5 woningtypen GO

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen