Wielerevenement GO-Classic stopt definitief

18 jan , 16:17 Sport
round 585247 1920
Het bestuur van de stichting GO-Classic laat via een bericht op hun Facebookpagina weten dat het evenement na 10 jaar stopt.
“Wij hebben dit besluit met pijn in ons hart genomen”, schrijven ze op Facebook. “Elk jaar een wielertoertocht van deze omvang organiseren, werd echter een te grote opgave. Als evenement is de GO-Classic sinds het begin, in 2013, sterk gegroeid. En dat terwijl de middelen steeds beperkter werden. Daarnaast werden wij geconfronteerd met steeds strengere regelgeving, die de druk op de organisatie verder vergrootte.”
Daarnaast was het ook lastig voor de organisatie om voldoende vrijwilligers te verzamelen. Ook daalden de sponsorinkomsten gestaag. “Die omstandigheden hebben ertoe geleid dat de GO-Classic van 2023 de laatste editie is geweest.”

Trots

De organisatie laat weten erg trots te zijn op wat ze met tien edities GO-Classic hebben bereikt. “In totaal kon de Rotaryclub Goeree-Overflakkee meer dan 130.000 euro doneren aan veertien goede doelen. Dat waren lokale doelen, maar ook doelen op nationaal en internationaal gebied.”
De organisatie wil iedereen bedanken die de GO-Classic een warm hart heeft toegedragen. “Voor het meefietsen, voor een sponsorbijdrage of voor welke wijze van ondersteuning dan ook. En als Rotaryclub Goeree-Overflakkee gaan we weer opzoek naar een nieuw fundraisingevenement!”